M-Audio Delta 1010LT na XP HE - trzaski

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Bolbou
Kontakt:
M-Audio Delta 1010LT na XP HE - trzaski

Post autor: Bolbou » wtorek 29 lis 2005, 22:01

Witam

Jestem tutaj po raz pierwszy więc się najpierw przywitam serdecznie z użytkownikami forum, i jednoczesnie poprosze o pomoc.

Mam taki problem

Po przeistalowaniu systemu i ponownej instalacji oprogramowania itp pojawiły się dość spore "trzaski" podczas odtwarzania jakichkolwiek dźwieków na komputerze, ponadtwo gdy odpale Cubase SL lub Soundforge lub jaki kolwiek inny program muzyczny trzaski się wzmagają bardzo. Wszystkie sterowniki urządzeń mam w najnowszych dostępnych wersjach, dodam że wczesniej takie trzaski nigdy sie nie pojawiały.

Ktos sie spotkał z takim zjawiskiem?

Prosze o pomoc jak temu zaradzić.

Z góry dziekuje.

Pozdrawiam.

Bolbou.

Awatar użytkownika
matoo

Re: M-Audio Delta 1010LT na XP HE - trzaski

Post autor: matoo » środa 30 lis 2005, 11:48

...Witam

Jestem tutaj po raz pierwszy więc się najpierw przywitam serdecznie z użytkownikami forum, i jednoczesnie poprosze o pomoc.

Mam taki problem

Po przeistalowaniu systemu i ponownej instalacji oprogramowania itp pojawiły się dość spore "trzaski" podczas odtwarzania jakichkolwiek dźwieków na komputerze, ponadtwo gdy odpale Cubase SL lub Soundforge lub jaki kolwiek inny program muzyczny trzaski się wzmagają bardzo. Wszystkie sterowniki urządzeń mam w najnowszych dostępnych wersjach, dodam że wczesniej takie trzaski nigdy sie nie pojawiały.

Z góry dziekuje.

Pozdrawiam.

Bolbou....

ja mam to samo w m-audio 192 :/ te trzaski są fatalne ...

moze ktoś nam pomoże ...

AFiT

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 06 gru 2005, 19:41

...Witam

Mam taki problem

Z góry dziekuje.

Pozdrawiam.

Bolbou....

może zwiększenie latencji coś pomoże? Apróbuj też przełożyć kartę do innego slotu

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
mariuszek

Post autor: mariuszek » czwartek 15 gru 2005, 11:14

polecam jak poprzednik zmienic slot karty, miłem podobnu problem z moją stara plyta, z czterech slotów delta 1010lt działała bez zarzutów tylko w jednym. na szczeście zmieniłem kompa i tera nie mam takich problemów a karty uzywam od ponad dwoch lat.

Pozdrawiam
www.galeria-tbg.pl

ODPOWIEDZ