Wave w minidyskach?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
szkudlik
Re: Wave w minidyskach?

Post autor: szkudlik » czwartek 03 mar 2005, 13:03

...> natomiast HI-MD jak najbardziej nagrywa bez kompresji!

Podepnę się pod temat. Ze zwykłej ciekawości - czym to można przenieść później do PeCeta? "Jakaś-tam-moja-daleka-znajoma" kupiła Hi-MD i ponoć ma jakiś programik, który nie pozwala na skopiowanie tego do komputera jako wave... Czy urządzenie zgłasza się jako napęd USB i jest dostęp do plików?

Nie, nie zglasza sie jako pliki, Sony by sie chyba zesr... jakby to bylo takie proste - kolejny raz jak zwykle piraci maja wiec latwiej niz legalni.

mozna na tym tez pliki przechowywac, ale sama muza jest dostepna inaczej. Jako mass storage tez nie jest wygodne, bo wymaga specjalnych driverow.

Do PCta mozna sciagnac tylko i wylacznie muzyke nagrana przez wejscia analogowe lub cyfrowe (ale to drugie tylko gdy SCMS byl ustawiony na 11). Kawalek sciagac mozna - uwaga - tylko i wylacznie jeden raz, potem juz na plytce jest oznaczony "nie do sciagniecia".

Na dysku zapisuje w swoim formacie. Sony wprawdzie udostepnia swoj konwerter do WAV, ale znowu z masa idiotycznych ograniczen. W tym miejscu juz cale szczescie jest dostepne "niezalezne" rozwiazanie

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » czwartek 03 mar 2005, 13:35

> Na dysku zapisuje w swoim formacie. Sony wprawdzie udostepnia swoj konwerter do WAV, ale znowu z masa idiotycznych ograniczen.

Badziewiarze

> W tym miejscu juz cale szczescie jest dostepne "niezalezne" rozwiazanie

Dziekuję i pozdrawiam,

Jacek

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 04 lis 2005, 16:35

Chciałbym spytac o firmowy Wav tool converter , mam dziwny problem ściągnołem go mając sonic stage 3.3 ,odpalając wav converter , program monituje ze potrzebny jest sonic stage 2.1 albo nowszy odsyłając mnie . tutaj Mój model to hi md mz-nh600 środowisko Xp nie mam pojecia co sie dzieje .

Pomocy

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
JanC

Post autor: JanC » sobota 05 lis 2005, 12:28

Ja mam RH10 i nie mam żadnych problemów z nagrywaniem wavów w Sonicstage.

Nagrywam na MD przez linię lub mikrofon, w menu ustawiając czy chcę kompresję, czy też nie.

Podpina MD do USB i w Sonictage ściągam na dysk. Jeśli zaznaczę taką opcję, to program automatycznie zapisuje w wav, potem robię z tym co chcę.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » sobota 05 lis 2005, 15:24

...Ja mam RH10 i nie mam żadnych problemów z nagrywaniem wavów w Sonicstage.

Nagrywam na MD przez linię lub mikrofon, w menu ustawiając czy chcę kompresję, czy też nie.

Podpina MD do USB i w Sonictage ściągam na dysk. Jeśli zaznaczę taką opcję, to program automatycznie zapisuje w wav, potem robię z tym co chcę....

Tzn mozesz równiez zapisywac do wav nawet te pliki w lp2, lub lp4 ?

Jaka jest twoja wer. Sonic'a ? obawiam sie ze chyba jest to mozliwe tylko w twym modelu .Instalowałes wav conversion tool ?

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » sobota 05 lis 2005, 15:31

Ok juz wszystko działa nie sadziłem ze jest to mozliwe w moim modelu ale faktycznie sonic stage 3.3 umozliwia zgrywanie na wav wszystkiego co z md jest ;) .

Pozdrawiam moja dusza sie raduje :)

gerjane3

Post autor: gerjane3 » środa 30 lis 2005, 17:10

......Ja mam RH10 i nie mam żadnych problemów z nagrywaniem wavów w Sonicstage.

Podpina MD do USB i w Sonictage ściągam na dysk. Jeśli zaznaczę taką opcję, to program automatycznie zapisuje w wav, potem robię z tym co chcę....

Jaka jest twoja wer. Sonic'a ? obawiam sie ze chyba jest to mozliwe tylko w twym modelu .Instalowałes wav conversion tool ? ...

Witam,

mam ten sam problem, tzn. szlag mnie trafia, bo mam MZ-RH10 i wiele plyt MD nagranych na starym Sharpie w trybie LP4 i nie moge tego zgrac przez sonicstage 3.0 do kompa. Jezeli ktos moglby mi pomoc, to bardzo o te pomoc prosze.

Awatar użytkownika
JanC

Post autor: JanC » środa 30 lis 2005, 17:21

.........Ja mam RH10 i nie mam żadnych problemów z nagrywaniem wavów w Sonicstage.

Jaka jest twoja wer. Sonic'a ? obawiam sie ze chyba jest to mozliwe tylko w twym modelu .Instalowałes wav conversion tool ? ...

Witam,

mam ten sam problem, tzn. szlag mnie trafia, bo mam MZ-RH10 i wiele plyt MD nagranych na starym Sharpie w trybie LP4 i nie moge tego zgrac przez sonicstage 3.0 do kompa. Jezeli ktos moglby mi pomoc, to bardzo o te pomoc prosze....

Spróbuj ściągnąć najnowszą wersję SonicStage... Zawsze możesz też analogowo

gerjane3

Post autor: gerjane3 » środa 30 lis 2005, 17:27

............Ja mam RH10 i nie mam żadnych problemów z nagrywaniem wavów w Sonicstage.

Witam,

mam ten sam problem, tzn. szlag mnie trafia, bo mam MZ-RH10 i wiele plyt MD nagranych na starym Sharpie w trybie LP4 i nie moge tego zgrac przez sonicstage 3.0 do kompa. Jezeli ktos moglby mi pomoc, to bardzo o te pomoc prosze....

Spróbuj ściągnąć najnowszą wersję SonicStage... Zawsze możesz też analogowo ...

Wlasnie probowalam znalezc wersje 3.3, ale nie udalo mi sie. Ale dzieki za odpis i czekam dalej.pozdrowka

Awatar użytkownika
Kamil

Post autor: Kamil » środa 30 lis 2005, 23:40

............Ja mam RH10 i nie mam żadnych problemów z nagrywaniem wavów w Sonicstage.

Witam,

Spróbuj ściągnąć najnowszą wersję SonicStage... Zawsze możesz też analogowo ...

Właśnie tak... jedynie analogowo...

Bowiem HI-MD różnią się właśnie tym od NET MD i innych starszych, że zapis jest już w nowym systemie HI, starsze MD nie będą czytać płyt nagranych na nowych MD NH....

Oczywiście, że HI-MD mają funkcjenagrywania bez kompresji PCM 44.1 tylko pytanie o jakość przetworników...?

UWAGA Panowie! materiał nagrany mic. lub line in można zgrać przez USB do kompa TYLKO RAZ!!!!!

Przy próbie ponownego zgrania, program sie nawet nie zapyta tylko usłyszycie, że MD nagle coś zapisuje = KASUJE nagrany track!!!

Sony tak "mądrze" walczy z piractwem....

Powodzenia

ODPOWIEDZ