Witam wszystkich. Czy ktoś miał możliwość bezpośredniego porównania tego sprzętu. Chodzi mi w szczególności o jakość preampów. Czy różnica jest słyszalna. Jak do tych dwóch modeli ma sie yamaha 01v96.
Planuje zakup czegoś w przyszłym roku i niewiem czy warto pakować sie w 02r - bo to troche stara konstrukcja. Co sądzicie??
Pozdr.
Yamaha 01v vs Yamaha 02r
www.homstudio.com.pl
Re: Yamaha 01v vs Yamaha 02r
...Witam wszystkich. Czy ktoś miał możliwość bezpośredniego porównania tego sprzętu. Chodzi mi w szczególności o jakość preampów. Czy różnica jest słyszalna. Jak do tych dwóch modeli ma sie yamaha 01v96.
Planuje zakup czegoś w przyszłym roku i niewiem czy warto pakować sie w 02r - bo to troche stara konstrukcja. Co sądzicie??
Pozdr.
...
Porównujesz dwa inne gabarytowo urządzenia jednak o podobnych możliwościach , O2R to rzeczywiście dosyć stara konstrukcja, jednak nadal często spotykana w studiach , 02R i 03D maja te same przetworniki jest także 02R96 , 01v96 jak sama nazwa wskazuje przetwarza dźwięk z częstotliwością 96 Khz ,Abstrahując jednak od przetworników 02R jest większą konsoletą i z tego tytułu ma większe możliwości , jednak edycja jest bardzo podobna .Jeśli jednak zdecydujesz sie na 01V96 staraj sie zakupić wersje 2 , posiada nowe oprogramowanie .Jeśli chodzi o preampy Yamahy , nigdy nie było to mistrzostwo świata ,W domu mam 03d a w studio DM 2000 i niestety nie korzystam z preampow które sa w tych stołach. nie żeby były jakieś naprawdę kiepskie , lecz mam możliwość korzystania z ciekawszych rozwiązań. :)
Pozdr.
...
Porównujesz dwa inne gabarytowo urządzenia jednak o podobnych możliwościach , O2R to rzeczywiście dosyć stara konstrukcja, jednak nadal często spotykana w studiach , 02R i 03D maja te same przetworniki jest także 02R96 , 01v96 jak sama nazwa wskazuje przetwarza dźwięk z częstotliwością 96 Khz ,Abstrahując jednak od przetworników 02R jest większą konsoletą i z tego tytułu ma większe możliwości , jednak edycja jest bardzo podobna .Jeśli jednak zdecydujesz sie na 01V96 staraj sie zakupić wersje 2 , posiada nowe oprogramowanie .Jeśli chodzi o preampy Yamahy , nigdy nie było to mistrzostwo świata ,W domu mam 03d a w studio DM 2000 i niestety nie korzystam z preampow które sa w tych stołach. nie żeby były jakieś naprawdę kiepskie , lecz mam możliwość korzystania z ciekawszych rozwiązań. :)
nie wiem jakie dokładnie masz oczekiwania od mixera. zastanow się. zamiast kupować stary 02r to chyba lepiej zainwestowac w 01v96. to zupelnie inna konstrukcja, lepsze preampy i wydajniejszy procesor
eech.
posłuchaj mastera. dobrze gada
Ja do studia bym tych yamaszek nie kupował bo rzeczywiśćie można sobie studyjko lepiej i taniej zorganizować...co innego na estrade
Ja do studia bym tych yamaszek nie kupował bo rzeczywiśćie można sobie studyjko lepiej i taniej zorganizować...co innego na estrade
- Miłaszewski
Porównujesz dwa inne gabarytowo urządzenia jednak o podobnych możliwościach , O2R to rzeczywiście dosyć stara konstrukcja, jednak nadal często spotykana w studiach , 02R i 03D maja te same przetworniki jest także 02R96 , 01v96 jak sama nazwa wskazuje przetwarza dźwięk z częstotliwością 96 Khz ,Abstrahując jednak od przetworników 02R jest większą konsoletą i z tego tytułu ma większe możliwości , jednak edycja jest bardzo podobna .Jeśli jednak zdecydujesz sie na 01V96 staraj sie zakupić wersje 2 , posiada nowe oprogramowanie .
1. 02r ma wyraznie MNIEJSZE mozliwosci niz 01V96, mimo ze jest wieksza.
2. Edycja moze jest podobna, ale 01V96 obluguje sie duzo latwiej i logiczniej.
3. Nie musisz kupowac wersji V2, bo w banalny sposob mozesz samemu zaktualizowac software 01V96 sciagajac go za darmo ze strony producenta.
[addsig]
1. 02r ma wyraznie MNIEJSZE mozliwosci niz 01V96, mimo ze jest wieksza.
2. Edycja moze jest podobna, ale 01V96 obluguje sie duzo latwiej i logiczniej.
3. Nie musisz kupowac wersji V2, bo w banalny sposob mozesz samemu zaktualizowac software 01V96 sciagajac go za darmo ze strony producenta.
[addsig]
...eech.
Ja do studia bym tych yamaszek nie kupował bo rzeczywiśćie można sobie studyjko lepiej i taniej zorganizować...co innego na estrade...
Że można lepiej to wiem , ale że taniej???
Niewidziałem na rynku niczego tańszego z preampami klasy yamaha 01v96, adatem, procesorami efektów. Jeśli wiesz co może być tańsze to czekam niezwłocznie na info. [wyłączając behringera]
Już pomijam te efekty [i tak nieużywam] głównie chodzi mi o preampy i adat.
A tak odnođnie tematu.
Czy zamieniajac 01v na 02r zyskuje na jakosci sygnalu, czy zwiekszam tylko gabaryty???
Ja do studia bym tych yamaszek nie kupował bo rzeczywiśćie można sobie studyjko lepiej i taniej zorganizować...co innego na estrade...
Że można lepiej to wiem , ale że taniej???
Niewidziałem na rynku niczego tańszego z preampami klasy yamaha 01v96, adatem, procesorami efektów. Jeśli wiesz co może być tańsze to czekam niezwłocznie na info. [wyłączając behringera]
A tak odnođnie tematu.
Czy zamieniajac 01v na 02r zyskuje na jakosci sygnalu, czy zwiekszam tylko gabaryty???
www.homstudio.com.pl
Dwa przedwzmacniacze osmiowejsciowe z ADATem - focusrite LE na przyklad - beda tansze.
Dwa przedwzmacniacze osmiowejsciowe z ADATem - focusrite LE na przyklad - beda tansze.
ada8000 - jeszcze taniej niz focusrite - tyle ze to nie mikser.........
zobacz tascama - mozliwosci podobne do 01V96 - cena tez - sa dwa modele dm3200 i jakis starszy
ale o preampach nic nie wiem
co do 01V - to ma 60mm tlumiki a to duzy minus i mala rozdzielczosc....
zobacz tascama - mozliwosci podobne do 01V96 - cena tez - sa dwa modele dm3200 i jakis starszy
ale o preampach nic nie wiem
co do 01V - to ma 60mm tlumiki a to duzy minus i mala rozdzielczosc....