Witam! Mam pytanko, które w sumie było poruszone w innym temacie, ale nie rozwiązane do końca. Mam płyte główną na chipset'cie VIA KT600, zmieniłem kartę muzyczną na ESI MAYA 44 (Phantom +48V) z SoundBlaster'a Live!. No i zaczeły się problemy... Ażeby nagrać sygnał z mikrofonu musze ustawić na karcie latencje conajmniej 20 ms, ponieważ poniżej trace synchronizacjię. W trakcie odtwarzania nieraz słysze trzaski i przerywanie dźwięku...zamieniałem porty PCI, robiłem wszelakie zabiegi opisane tutaj w forum a propos tego problemu i nic... czy ktoś mógłby mi pomóc? Co jest przyczyną tej usterki i jak jej zaradzić? Czekam na pomoc! Pozdrawiam - Łukasz
[addsig]
Lost sync w ESI MAYA 44
Re: Lost sync w ESI MAYA 44
...Witam! Mam pytanko, które w sumie było poruszone w innym temacie, ale nie rozwiązane do końca. Mam płyte główną na chipset'cie VIA KT600, zmieniłem kartę muzyczną na ESI MAYA 44 (Phantom +48V) z SoundBlaster'a Live!. No i zaczeły się problemy... Ażeby nagrać sygnał z mikrofonu musze ustawić na karcie latencje conajmniej 20 ms, ponieważ poniżej trace synchronizacjię. W trakcie odtwarzania nieraz słysze trzaski i przerywanie dźwięku...zamieniałem porty PCI, robiłem wszelakie zabiegi opisane tutaj w forum a propos tego problemu i nic... czy ktoś mógłby mi pomóc? Co jest przyczyną tej usterki i jak jej zaradzić? Czekam na pomoc! Pozdrawiam - Łukasz
...
hmmm a ile mash ramu??
moze sprobuj powylaczac wszystkie nieuzywane programy oraz zbedna grafike systemu podczas nagrywania co odciazy Twoj procesor
Pozdrawiam
...
hmmm a ile mash ramu??
moze sprobuj powylaczac wszystkie nieuzywane programy oraz zbedna grafike systemu podczas nagrywania co odciazy Twoj procesor
Pozdrawiam

Mam 512 DDR400 Kingstone...wszystkie programy mam powyłączane, wiec to nie to...;(
...Mam 512 DDR400 Kingstone...wszystkie programy mam powyłączane, wiec to nie to...;(...
nie pozostaje mi niec inegojak tylko poradzic Ci zebys udal sie ze swoja karta do kumpla i sprawdzil jak bedzie sie u niego na kompie zachowywac
Powodzenia
nie pozostaje mi niec inegojak tylko poradzic Ci zebys udal sie ze swoja karta do kumpla i sprawdzil jak bedzie sie u niego na kompie zachowywac
Powodzenia
Tylko czy to sugestja ze karta może być zła? Według mnie to kwestja odpowiedniej konfiguracji, bo to ewidentnie jest zakłucane przez inne podzespoły...
- mr-hammond
Moze masz jeszcze karte zintegrowaną włączoną i sie gryzie . Sprawdź
Czesc,
Pytanie: czy miales na sblive kx drivery?
Jesli tak to mozesz miec ten sam problem, ktory ja mialem. kx drivery sa bardzo niemile dla systemu - robia balagan w rejestrze.. u mnie skonczylo sie to tym, ze musialem postawic zupelnie nowy, czysty system..
Jesli tak to mozesz miec ten sam problem, ktory ja mialem. kx drivery sa bardzo niemile dla systemu - robia balagan w rejestrze.. u mnie skonczylo sie to tym, ze musialem postawic zupelnie nowy, czysty system..
the Sun Personality
...Czesc,
Jesli tak to mozesz miec ten sam problem, ktory ja mialem. kx drivery sa bardzo niemile dla systemu - robia balagan w rejestrze.. u mnie skonczylo sie to tym, ze musialem postawic zupelnie nowy, czysty system.....
Hmm racja, racja, miałem, miałem, wielkie dzięki Fabrian!, postawienie nowego systemu od początku - pomogło!!! P.s. Może ktoś z was wie jaki poziom szumów ma nowa ESI Maya 44 Phantom +48V na preampie mikrofonowym... Posiadam takową karte ale o tym nic producent nie pishe ;/
Jesli tak to mozesz miec ten sam problem, ktory ja mialem. kx drivery sa bardzo niemile dla systemu - robia balagan w rejestrze.. u mnie skonczylo sie to tym, ze musialem postawic zupelnie nowy, czysty system.....
Hmm racja, racja, miałem, miałem, wielkie dzięki Fabrian!, postawienie nowego systemu od początku - pomogło!!! P.s. Może ktoś z was wie jaki poziom szumów ma nowa ESI Maya 44 Phantom +48V na preampie mikrofonowym... Posiadam takową karte ale o tym nic producent nie pishe ;/