Witam wszystkich!
Od wczoraj jestem posiadaczem x-station49. Wszystko jak do tej pory wydaje się być super i jestem zadowolony z tego sprzętu poza jednym szczegółem (istotnym dla mnie) : Zachowanie pokrętła TOP LINE
Gdy gałka jest w dole - wartość wynosi 91. (przykład Delay). Gdy gałka jest w górze - wartość jest 92. Nie moge ustawić parametrów od 0 do 127. Nawet jeśli przesunę pokrętłem i wartości zmieniają się na wyświetlaczu to w momencie zwolnienia gałki - zostaje parametr 91 albo 92.
Analogicznie sprawa wygląda w przypadku gdy chce zmienić tryb z chorus na phaser - nie moge przełączać tych trybów. Czy ktoś z Was miał podobny problem ?
PS: Mam na myśli Ksynth audio - nie midi
Dzięki za pomoc
Zdrówka
petersky.
www.auriumrecordings.com
Novation X-station - problem z pokrętłem
www.petersky.com
www.myspace.com/peterskymusic
Re: Novation X-station - problem z pokrętłem
Czesc,
chyba nie do konca dobrze zrozumialem Twojego problemu..
czy to oznacza, ze galka zmienia swoje wartosci ale system sie zachowuje tak, jakby mozliwe bylo ustawienie tylko dwoch: 91 i 92?
fabian
chyba nie do konca dobrze zrozumialem Twojego problemu..
czy to oznacza, ze galka zmienia swoje wartosci ale system sie zachowuje tak, jakby mozliwe bylo ustawienie tylko dwoch: 91 i 92?
fabian
the Sun Personality
Fabian (dzięki za odzew):
Mniej więcej tak wygląda. Krótko mówiąc : kręce gałką, na wyświetlaczu cyfry zmieniają się względem ruchu- natomiast po zwolnieniu gałki - wartośc pozostaje niezmienna - czyli 91 lub 92.
Analogicznie : krece tą samą gałką w celu zmiany z chorus na phaser - po zwolnieniu pokrętła na opcji chorus nadal pozostaje phaser. Poprostu nie mogę wybrać chorusa - tak jakby domyślnie był phaser i brak modyfikacji.
Zaznaczam że w obu przypadkach chodzi o to same pokrętło (Top line)
Mniej więcej tak wygląda. Krótko mówiąc : kręce gałką, na wyświetlaczu cyfry zmieniają się względem ruchu- natomiast po zwolnieniu gałki - wartośc pozostaje niezmienna - czyli 91 lub 92.
Analogicznie : krece tą samą gałką w celu zmiany z chorus na phaser - po zwolnieniu pokrętła na opcji chorus nadal pozostaje phaser. Poprostu nie mogę wybrać chorusa - tak jakby domyślnie był phaser i brak modyfikacji.
www.petersky.com
...Fabian (dzięki za odzew):
...
przeprowadź kalibrację potencjometrów i będzie ok
Pozdro
Groover
...
przeprowadź kalibrację potencjometrów i będzie ok
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Groover:
Nie mam pojęcia jak to wykonać :(
Mógłbyś doradzić co nieco ?
Pzdr.
Nie mam pojęcia jak to wykonać :(
Mógłbyś doradzić co nieco ?
Pzdr.
www.petersky.com
ja nie sadze, ze to problem kalibracji potencjometrow.. napisze moze cos wiecej wieczorkiem..
the Sun Personality