Casio px 100 - jakie jest?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Kometa
Casio px 100 - jakie jest?

Post autor: Kometa » czwartek 10 lis 2005, 20:14

Chce kupic casio px 100 , co sadzicie o tym sprzecie, jest to najtansze chyba pianino cyfrowe, ale nie wiem czy jest "dobre" jaka jest klawiatura (zachowanie, mechanizm itp) jaki ma dzwiek piana? dziekuje za wszelkie opinie
lubie jazz

richtig

Re: Casio px 100 - jakie jest?

Post autor: richtig » czwartek 10 lis 2005, 23:08

Witam

Jestam posiadaczem niniejszego pianinka i po krótce powiem co na jego temat myślę. Przede wszystkim daje się odczuc we znaki klawiatura, która jest ciężka (to akurat dobrze) ale i b. wolna (po uderzeniu klawisz wraca do poprzedniej pozycji przez na oko 1/3 sek - to stanowczo za dużo). Więc jeśli jesteś wirtuozem, to odpada :). Dużym minusem są barwy (tylko 1 fortepian stereo - dośc dobry, drugi to na moje ucho prawy kanał z tego piewrszego...), kiepski rhodes i reszta brzmień. Procesor efektów to 2 pogłosy (znośne) i 2 chorusy (nie używam). Dziwne jest też wyprowadzenie wyjśc słuchawkowych w postaci mini-jack...

W sumie wymieniłem same wady...

Ale zalety też ma: przede wszystkim cena (chociaż pojawiło się minimalnie droższe pianinko, z lepszymi barwami, nie pamiętam już jakiej firmy...) Poza tym pianino jest małe i dośc estetyczne, nie będzie nigdzie zawadzac.

Jeżeli do wydania masz <3000zł, nie jesteś zawodowym pianistą, to pójdź do sklepu i przede wszystkim wypróbuj, pograj sobie. Może Tobie właśnie taka klawiatura będzie najbardziej odpowiadała itp...

Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
Kometa

Post autor: Kometa » piątek 11 lis 2005, 11:15

Dzieki wielkie, mysle ze zawodowcem jeszcze nie jestem
lubie jazz

Awatar użytkownika
Rogozyn

Post autor: Rogozyn » piątek 11 lis 2005, 20:48

witam mam pytanie czym różni sie syntezator analogowy od modularnego?

Witam- studiuję w Kraku, komponuję,śpiewam, jestem również instrumentalistą oraz realizatorem (w ostatnim punkcie bardzo początkującym). Zajmuję się również filmem- aktorstwo, reżyseria, scenariusze.

ODPOWIEDZ