Julia Vs Karta TV

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Blasi
Kontakt:
Julia Vs Karta TV

Post autor: Blasi » wtorek 08 lis 2005, 10:53

kurcze...mam jz dosyc tego problemu wiec moze ktos mi pomoze.

Otoz po zakupieniu karty Esi Julia okazuje sie ze nie ma ona bolcow pod ktore mozna podpiąc np. Cd-rom by odtwarzał muzyke z plyt Cd.(niby niewiele profesjonalnych kart tak ma).

I to jeszcze mozna zalatwic, bo włączam sobie "cyfrowe odtwarzanie zwieku" na Cd-romie i gra.

Ale nie moge ustawić Karty TV! Mając Julie jako glowny sterownik dzwieku nie moge sprawic by Karta TV odtwarzala dzwiek.

Cos slyszalem ze to tylko Firewire by zalatwił.

Pamietam jednak keidys pozyczalem inny model Julii i tam dzwiek w karcie TV był - nie moglem jedynie regulować głosności (jakkolwiek sie nie poruszylo wskaznikiem glosnosci w karcie TV to i tak glonosc byla stała).

Wiec moze wiecie jak to ustawic?

bo mam juz dosc przelaczania sie kablami z SB Live na Julie....

Karta TV to Winfast Expert XP 2000

Jeszcze jedno - Julia na zdjeciach reklamowych ma widoczne bolce na płytce (takie mało cos własnie podobno do tych co uzywane są z cd) - ja tam tych bolców nie mam - są fabrycznie zalane w tym miejscu.
www.blasi.prv.pl

Gitara, piano, stringi w łamanych podkladach - innymi słowy elektronika + natura w łagodnych klimatach z gatunku o nazwie "muzyka".

jeden z adminów serwisu FruityArt
www.fruityart.org

Zbynia

Re: Julia Vs Karta TV

Post autor: Zbynia » wtorek 08 lis 2005, 12:36

jesli sa odpowiednie uklady na karcie to bolce mozesz sobie dolutowac...

czesc kart tv ma rowniez wyjscie audio a niektore potrafia dodac dzwiek do systemowego miksera windowsa(ale ktore to ci nie powiem bo korzystalem raptem z kilku)

ODPOWIEDZ