chcialbym poszerzyc zakres swojego muzykowania o dzwięki nagrywane z otoczenia szerokopojętego. posiadam minidisc z wejciem liniowym. dysponuje równiez przedwamacniaczem niestety nie mobilnym, bo na prąd zmienny. chciałbym się dowiedzieć czy można w jakiś sposób nagrać dzwięk przez linię bez przedwamacniacza. dowiedziałem sie o opcji podłaczenia pod wejscie liniowe specjalnie dedykowanych mikrofonów o nazwie"elektret" np. firmy monacor, ale nie udalo mi się uzyskać wystarczających informacji na ten temat.
1.czy można podłączyć pojemnika zasilanego baterią prosto pod linię?jeśli tak to jak wtedy sterować głośnością?
2.czy istnieje jakiś tani przenośny system wzmacniający sygnał mikrofonu.(shure za 2000plz odpada)
3.czy może ktoś z was korzystał z tych podobno aktywnych mikrofonów niepotrzebujących przdwzmacniacza?
4.czy jest sens kupowac do nagrywania dzwięków z otoczenia shure PG-81 jeżeli w najbliższym czasie i tak zamierzam kupić oktawę mk 319 do domowego studia.
dzieki za odpowiedzi.pozdrawiam!
Rejestracja dźwięku w plenerze
Re: Rejestracja dźwięku w plenerze
...Masz już jakiś mikrofon?
PG81... hmm raczej da słabe wyniki. Tutaj najlepiej strawdzają się shotguny
...
dzieki za pomoc! mógłbys mi jakiś polecic do 500pln? niestety jestem nie oblatrany w tej kwestii.jak juz wczesniej wspomniałem chcę aopatrzyc się w pojemnika do studia domowego i zastanawiałem się czy istnieje jakis mikrofon który mógłby jakoś polaczyc w sobie (przynajmniej do momentu zalkatania dziury budzetowej) obie funkcje, czyli wokal i nagrywki w terenie.oktawa lub MXL dałby rade?
PG81... hmm raczej da słabe wyniki. Tutaj najlepiej strawdzają się shotguny
...
dzieki za pomoc! mógłbys mi jakiś polecic do 500pln? niestety jestem nie oblatrany w tej kwestii.jak juz wczesniej wspomniałem chcę aopatrzyc się w pojemnika do studia domowego i zastanawiałem się czy istnieje jakis mikrofon który mógłby jakoś polaczyc w sobie (przynajmniej do momentu zalkatania dziury budzetowej) obie funkcje, czyli wokal i nagrywki w terenie.oktawa lub MXL dałby rade?