Co sądzicie o Audiotrak Maya 1010 do domowego studia ??
pytanko jak w temacie: Co sądzicie o Audiotrak Maya 1010 do domowego studia ?? z gory dzieki i pozdrawiam
Re: Co sądzicie o Audiotrak Maya 1010 do domowego studia ??
Najpewniej potrzebujesz wielu wejść, aby nagrywac perkusję lub cały zespoł "na setkę". Tylko, że sama karta Ci nie wystarczy - musisz mieć jeszcze przedwzmacniacze. Maya 1010 ma pewie max. 2 wejscia mikrofonowe, a to troche mało do zadań jakie napisałem powyzej, a to oznacza dodatkowe koszty, no ale nikt tego nie ominie.
Zainteresuj sie też mixerami cyfrowymi.
Zainteresuj sie też mixerami cyfrowymi.
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
o preampy sie nie martw. duzej ilosci wyjsc potrzebuje na master sprzetowy a wejsc pod sampler, syntezator i gramofon (preamp gramofonowy). chodzi mi o wasza opinie odnosnie tej karty. pozdrawiam
...o preampy sie nie martw. duzej ilosci wyjsc potrzebuje na master sprzetowy a wejsc pod sampler, syntezator i gramofon (preamp gramofonowy). chodzi mi o wasza opinie odnosnie tej karty. pozdrawiam
Bardzo dobra i dobrze wyposażona karta. Bardzo mocne 2 wyjścia słuchawkowe - super sprawa. Tor audio również bez zarzutu. Dobre preampy. Zasilanie +12V już poprawnie zasila majki pojemnościowe. Dzięki zewnętrznemu kablowi omijamy komputerowe "śmieci" i zakłócenia.
Jedna i druga jest godna polecenia w zastosowaniach wielokanałowych.
AudioTrack Maya 1010
ESI ESP-1010
Obie bazują na tych samych sterownikach.
To są prawie dokładnie te same karty o tych samych możliwościach, z tym że panel ESI ładniej wygląda
i można zamontować go w racku
Ważna róznica to taka, że w ESI są 2 wejścia XLR oraz przełączalny sprzętowo Phantom +48V czego Maya1010 nie posiada.
Z resztą nie zauważyłem problemów z majkami na napięciu phantomowym +12V.
Brać i się nie zastanawiać.
Bardzo dobra i dobrze wyposażona karta. Bardzo mocne 2 wyjścia słuchawkowe - super sprawa. Tor audio również bez zarzutu. Dobre preampy. Zasilanie +12V już poprawnie zasila majki pojemnościowe. Dzięki zewnętrznemu kablowi omijamy komputerowe "śmieci" i zakłócenia.
Jedna i druga jest godna polecenia w zastosowaniach wielokanałowych.
AudioTrack Maya 1010
ESI ESP-1010
Obie bazują na tych samych sterownikach.
To są prawie dokładnie te same karty o tych samych możliwościach, z tym że panel ESI ładniej wygląda

Ważna róznica to taka, że w ESI są 2 wejścia XLR oraz przełączalny sprzętowo Phantom +48V czego Maya1010 nie posiada.
Z resztą nie zauważyłem problemów z majkami na napięciu phantomowym +12V.
Brać i się nie zastanawiać.