Co sądzicie o Audiotrak Maya 1010 do domowego studia ??

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
rosa
Co sądzicie o Audiotrak Maya 1010 do domowego studia ??

Post autor: rosa » wtorek 01 lis 2005, 08:34

pytanko jak w temacie: Co sądzicie o Audiotrak Maya 1010 do domowego studia ?? z gory dzieki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jassio

Re: Co sądzicie o Audiotrak Maya 1010 do domowego studia ??

Post autor: Jassio » wtorek 01 lis 2005, 09:21

Najpewniej potrzebujesz wielu wejść, aby nagrywac perkusję lub cały zespoł "na setkę". Tylko, że sama karta Ci nie wystarczy - musisz mieć jeszcze przedwzmacniacze. Maya 1010 ma pewie max. 2 wejscia mikrofonowe, a to troche mało do zadań jakie napisałem powyzej, a to oznacza dodatkowe koszty, no ale nikt tego nie ominie.

Zainteresuj sie też mixerami cyfrowymi.
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

Awatar użytkownika
rosa

Post autor: rosa » wtorek 01 lis 2005, 09:57

o preampy sie nie martw. duzej ilosci wyjsc potrzebuje na master sprzetowy a wejsc pod sampler, syntezator i gramofon (preamp gramofonowy). chodzi mi o wasza opinie odnosnie tej karty. pozdrawiam

WG

Post autor: WG » wtorek 01 lis 2005, 15:44

...o preampy sie nie martw. duzej ilosci wyjsc potrzebuje na master sprzetowy a wejsc pod sampler, syntezator i gramofon (preamp gramofonowy). chodzi mi o wasza opinie odnosnie tej karty. pozdrawiam

Bardzo dobra i dobrze wyposażona karta. Bardzo mocne 2 wyjścia słuchawkowe - super sprawa. Tor audio również bez zarzutu. Dobre preampy. Zasilanie +12V już poprawnie zasila majki pojemnościowe. Dzięki zewnętrznemu kablowi omijamy komputerowe "śmieci" i zakłócenia.

Jedna i druga jest godna polecenia w zastosowaniach wielokanałowych.

AudioTrack Maya 1010

ESI ESP-1010

Obie bazują na tych samych sterownikach.

To są prawie dokładnie te same karty o tych samych możliwościach, z tym że panel ESI ładniej wygląda i można zamontować go w racku

Ważna róznica to taka, że w ESI są 2 wejścia XLR oraz przełączalny sprzętowo Phantom +48V czego Maya1010 nie posiada.

Z resztą nie zauważyłem problemów z majkami na napięciu phantomowym +12V.

Brać i się nie zastanawiać.

ODPOWIEDZ