Echo Mia Midi - sterowniki

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
elvira
Echo Mia Midi - sterowniki

Post autor: elvira » wtorek 20 wrz 2005, 15:42

witam. Jest mi wiadomo, po tym co widzę na officiaj site EchoAudio, że ostatnie stery do MiaMidi to 6.11 z 2004-10-17. Napisałęm do nich osobiście z pytaniem kiedy pojawią się nowe. Odpisali mi wraz z załącznikiem. W załączniuku dołączyli ( aż się zdziwiłem) 6 mb plik z nowymi sterownikami którym nie ma do tej pory na ich stronie. Są to nie bety tylko oficjalne sterowniki: DriverVer=7/13/2005,6.11.15.0

.Dobra odinstalowywuje stare>restart>instaluje nowe.>restart ok. Działa dzwięk z winamp-a leci. Włanczam w takim razie Cubase Sx 2.2 w celu sprawdzenia. A tu Zonk jak jasna cholera. Nie ma w ogole mojej karty jest tylko Dirextx i multimed. Cos tam... Mało tego. W momencie kiedy słuch się muzyki w winampie czy czym kolwiek, i chcesz w Consoli Mia sciszyć dane wyjście pojawiają się pierdy. Co to może być. A tak na marginesie. Na starych sterownikach 6.11 beta. przy ustawieniach 256- a nawet 512 próbek. (mam 1GB ramu RIDE 0 i 3 Ghz P4 HT.) w tle nic nie chodzi. Po jakims czasie grajac na np: atmosphere, jakiś samplek 32 bit 5MB pojawiają się zacięcia... tylowe dla czytania dysku..Dysk jednak nie czyta a procek nie jest obciązony, w cubase tam gdzie jest miernik CPU na chwilke bez zielonego paska zapali się czerwny. W czym problem ?.

Dziekie, jeśli ktoś chce te nowe stary do przetesowania piszcie na timamatx@o2.pl

Awatar użytkownika
SLP

Re: Echo Mia Midi - sterowniki

Post autor: SLP » wtorek 20 wrz 2005, 15:56

....Dobra odinstalowywuje stare>restart>instaluje nowe.>restart ok.

Nie, nie ok.......

Przecież tą kartę instaluje się w specyficzny spośób:

Odinstalowywujesz sterowniki, WYŁĄCZASZ KOMPUTER - WYJMUJESZ KARTĘ, włączasz kompa bez karty-> instalujesz nowe drivery, wyłączasz kompa, wkładasz kartę, włączasz i instalacja sama się finalizuje.

Byłbym dźwięczny za podesłanie najnowszych sterów: slepson@o2.pl
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

elvira

Post autor: elvira » czwartek 22 wrz 2005, 09:58

Kupa. Zrobiłem tak jak mówiłęś, zresztą nawet sam EchoAudio tak proponuje robić, sam nie wiem dlaczego. Zainstalowałem te nowe stary.

W dalszym ciągku kupa... nie ma mojej karty w Cubase itd.

O co chodzi bo mnie cholera bierze.

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » czwartek 22 wrz 2005, 15:24

...Kupa. Zrobiłem tak jak mówiłęś, zresztą nawet sam EchoAudio tak proponuje robić, sam nie wiem dlaczego. Zainstalowałem te nowe stary.

W dalszym ciągku kupa... nie ma mojej karty w Cubase itd.

O co chodzi bo mnie cholera bierze. ...

To może lepiej zainstalować stare drivery - z tymi nowymi to jest zazwyczaj tak, że są prawie taki same, tylko mają pare usprawnień w konkretnych przypadkach, które mogą nie mieć nic wspólnego z pracą karty na Twoim kompie np..

Jak zaglądam na stronkę Echo w poszukiwaniu nowych driverów, to nim je zassam pierw czytam co tam takiego w nich nowego i zazwyczaj okazuje się, że nic co by usprawniło pracę mojej karty.

elvira

Post autor: elvira » czwartek 22 wrz 2005, 16:55

Udało się. Stere stery były głęboko w rejestrze podwójnie zainstalowane... albo stare z nowymi naraz. Udało mi się zainstalować nowe. Mam lekkie wrażenie, że poprawiłą sie latancja...

Niestety, jest ewidętny BUG jak cholera. Przy próbie sciszania w consoli ( nowa versja 6.11.11. DZwiek pierdzi,trzaska itp. Masakra.

Próbowałem Ci podesłać SLP, niestety nie chciało się przesłać. Spróbuje jeszczer raz, jeśli u Ciebie będzie ten sam bug to Echo Dało D.... jeśli nie to mój system.

Pozdro.

elvira

Post autor: elvira » czwartek 22 wrz 2005, 16:56

ps. Mało tego próbowałem...się "ręcznie" tego buga pozbyć. Wgrałem z ręgi starą consolę. w versjo 6.11.00

Niestety bug ciągle występuje. Tak więc to wina sterownikó.

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » czwartek 22 wrz 2005, 17:34

...ps. Mało tego próbowałem...się "ręcznie" tego buga pozbyć. Wgrałem z ręgi starą consolę. w versjo 6.11.00

Niestety bug ciągle występuje. Tak więc to wina sterownikó.

...

Jak podeślesz stery, to też wypróbuję co i jak. Choć właściwie jak na razie wszystko mi śmiga na starszych.

Pozdro.

elvira

Post autor: elvira » sobota 24 wrz 2005, 02:01

...spoko podeśle wam ale może podajście inne namiary jakis ftp bo to waży 6 MB. I są problemy, żeby to przesłać przez e-mail.

ODPOWIEDZ