AKG K240 Studio vs Monitor
Czy ktos porownywal te sluchawki? Wersje Studio dobrze juz znam i sa naprawde swietne. Mam okazje zakupu wersji Moniotor i slyszalem ze jakosc odsluchu znacznie odbiega od wersji Studio na niekozysc tych pierwszych. Czy roznica jest az tak zauwazalna?
Re: AKG K240 Studio vs Monitor
... Czy ktos porownywal te sluchawki? Wersje Studio dobrze juz znam i sa naprawde swietne. Mam okazje zakupu wersji Moniotor i slyszalem ze jakosc odsluchu znacznie odbiega od wersji Studio na niekozysc tych pierwszych. Czy roznica jest az tak zauwazalna?...
Szczerze mówiąc nie miałem okazji słuchać obu - pracuje na modelu Studio, jednak podstawowa zauważalna różnica to impedancja, przez co głośność wersji Monitor jest niższa niż w przypadku wersji Studio.
Poza tym wersja Studio posiada lepsze odwzorowanie basu. Monitor z tego co się orientuje jest bardziej nakierowany na stosowanie na scenie niż w studiu.
Szczerze mówiąc nie miałem okazji słuchać obu - pracuje na modelu Studio, jednak podstawowa zauważalna różnica to impedancja, przez co głośność wersji Monitor jest niższa niż w przypadku wersji Studio.
Poza tym wersja Studio posiada lepsze odwzorowanie basu. Monitor z tego co się orientuje jest bardziej nakierowany na stosowanie na scenie niż w studiu.
Pozdrawiam