Słuchawki do masteringu + dj

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR
Re: Słuchawki do masteringu + dj

Post autor: OYCIECPIOTR » czwartek 21 lip 2005, 21:35

Piszesz o AKG K-55.Są to słuchawki z najniszczej pułki tej firmy.Kosztują niecałe 100 zł.Ty zaplaciłes ponad 500 zł a za ta cene mozna kupic studyjne AKG K271 Studio o ktorych pisałem przed chwilą.Chodzi mi o to czy porównywałeś Twoje słuchawki z w podobnej cenie AKG?...

Boszszsz... jak Ty to wyczytałeś? No, dobra, powiedzmy, że to moja wina - widocznie nie dość jasno sformuowałem swoją wypowiedź pisemną.

Wobec powyższego uściślam: pisałem o tychże właśnie AKG K271 Studio,

AKG K-55 miałem poprzednio i to było straszne przeżycie, nikomu nie życzę. Zamontowałem je na stałe w kabinie wokalowej i poza rejestracją nawet ich nie dotykam; a kosztowały mnie 89 PLN.

Jeszcze o AKG 271 - można się na nich naciąć o tyle, że źle zrealizowane płyty brzmią naprawdę źle. Nie ma tego, co występuje w sprzęcie konsumenckim - że w sumie wszyskiego da sie posłuchać. Np. moja ulubiona, ostatnia płyta Skunk Anansie zaczęła mnie wkurzać na AKG 271

- brzmienie gitary - zdaje się częściowo z symulatora Johnsona i syczące sybilanty na wokalu Skin - to ostatnie niedopatrzenie to moim zdaniem zbrodnia.

Ogólne wrażenie tych 271 - dźwięk bardzo stonowany, spokojny, dość analityczny - słuchając dziś OK Computer dokładnie lokalizowałem wszystkie przesterowane dźwięki basowe - myślę, że to był dobry sprawdzian.

mam nadzieję, że teraz już jasno wypowiedziałem się.

pozdro.

OP.
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]

Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR

Post autor: OYCIECPIOTR » czwartek 21 lip 2005, 22:04

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 21 lip 2005, 23:24

http://www.audiostereo.pl/AKG_K271_sluchawki-50-876-15.html

odnosze wrazenie ze to pisał ktos kto nie skonczył szkoły podstawowej ! co za grafoman :)

Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR

Post autor: OYCIECPIOTR » piątek 22 lip 2005, 06:22

...

http://www.audiostereo.pl/AKG_K271_sluchawki-50-876-15.html

odnosze wrazenie ze to pisał ktos kto nie skonczył szkoły podstawowej ! co za grafoman :)...

za to drugi link kieruje nas do wypowiedzi kogoś na poziomie. Czyż nie?

BRAF1

Post autor: BRAF1 » piątek 22 lip 2005, 23:14

......

To można w końcu zrobic ten mix na słuchawkach,czy nie?
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » sobota 23 lip 2005, 01:25

Nawet jeśli tam jakiś ekspert to jako tako potrafi, po latach nauki własnych słuchawek, to generalna odpowiedź jest: NIE

Awatar użytkownika
introder

Post autor: introder » niedziela 24 lip 2005, 10:43

Jesli chodzi o Dj -"owanie" to z sluchawek Sony MDR 700 (takie srebrne) Wiem ze sa zajebiste w odsluchu ale posiadam MDR 500 i po kilku miesiacach jedna sluchawka ta łyzka wygiela mi sie w druga strone (tam gdzie jest ogranicznik) i niedalo sie zaoyzc na glowe .. po jakims czasie sluvchawk mi sie calkiem odlamala a pozniej jeszce cos innego..

swzajsowaty plastik .. wiekszosc dj gra na MDR 700 sa bardzo populare i juz bardzo stanialy ok 600- 700zl jednak dobre sa pioneera nie pamietam modelu ale takie duze srebrne z odkrecanym kabelkiem ktory mozna wrazie czego wymienic , tez sa rownie popularne. I jeszce jak wczesniej wspomniano technics oraz sehnisser.

Jesli chodzi o mastering w sdtudiu to sie niewypowiem bo nie wiem.

Ale wrzuce swoje pytanie.

Co jednak zrobic kiedy ma sie komputerowe glosniki 2.1 z subwooferem. co prawda niezle daja basik i te sprawy nie sa to jakies malutkie glosniczki no ale do monitorow studyjnych brakuje im jak z ziemi do konca galaktyki co zrobic jesli nie stac mnie na monitory bo znimi wiaze sie jeszce zakup wzmacniacza i posiadam dobre sluchawki???

Awatar użytkownika
remarque

Post autor: remarque » czwartek 18 sie 2005, 19:29

Witam ponownie kupiłem HD-280 pro i powiem ze są bardzo fajne ,świtnie wytłumione dzwięk jest krystaliczny pozatm jestem z nich zadowolony :)
dj, produkcja muzyki elektronicznej djbravo :)

Karol

Post autor: Karol » czwartek 18 sie 2005, 20:44

Ja używam HD 270 bo były to najlepsze jakie odsłuchałem w kategorii do 500 zł

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 19 sie 2005, 01:21

introder dobre monitory maja wzmacniacz wbudowany(aktywne)....oczywiscie z malymi wyjatkami(yamaha ns10)

ODPOWIEDZ