Stage piano - jakie?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
jazzooo
Re: Stage piano - jakie?

Post autor: jazzooo » środa 17 sie 2005, 20:50

A co ty na to? http://www.clavia.se/news/nordstagechecklist.htm ...

Witam, moje zdanie na temat Claci jest takie:

Bardzo dobrze brzmiący instrument, hammondy doskonałe nawet Karolak ma ren instrument :), rhodes jak orginał, z pianem troche gorzej, i niestety klawiatura nie jest ważona i to dla pianistów nie jest najlepszy instrument, natomiast jest to klawiatura na której dobrze się gra na hammondach i rhodesach i także na pianach. Budowniczy tego instrumentu poszli na kompromis trzech różnych klawiatór i z tego powstała Clavia. Moim zdaniem rewelacyjny instrument, niestety nie tani, ale bardzo wygodny i co też ważne niestypowy i przyciągający uwage.
[addsig]

Awatar użytkownika
Czemisiu

Post autor: Czemisiu » czwartek 18 sie 2005, 09:40

...**********************

A co ty na to? http://www.clavia.se/news/nordstagechecklist.htm ...

Witam, moje zdanie na temat Claci jest takie:

Bardzo dobrze brzmiący instrument, hammondy doskonałe nawet Karolak ma ren instrument :), rhodes jak orginał, z pianem troche gorzej, i niestety klawiatura nie jest ważona i to dla pianistów nie jest najlepszy instrument, natomiast jest to klawiatura na której dobrze się gra na hammondach i rhodesach i także na pianach. Budowniczy tego instrumentu poszli na kompromis trzech różnych klawiatór i z tego powstała Clavia. Moim zdaniem rewelacyjny instrument, niestety nie tani, ale bardzo wygodny i co też ważne niestypowy i przyciągający uwage.

...

Witam,

Tylko, ze to co piszesz tyczy sie Nord Electro i w zupelnosci sie z kolega zgadzam, z reszta klawiatura [Fatar] typowa pod rhodes'a [61, 73 klawisze], NordaStage'a jeszcze nikt nie slyszal, dopiero instrument ma sie ukazac. Jestem bardzo ciekawy, Szwedzi obiecuja zawodowe piana. Mam nadzieje, ze nie zrobia wioski jak panowie z Access [ale to juz inna historia]:lol:

pozdr

Awatar użytkownika
jazzooo

Post autor: jazzooo » czwartek 18 sie 2005, 14:07

Witam,

Tylko, ze to co piszesz tyczy sie Nord Electro i w zupelnosci sie z kolega zgadzam, z reszta klawiatura [Fatar] typowa pod rhodes'a [61, 73 klawisze], NordaStage'a jeszcze nikt nie slyszal, dopiero instrument ma sie ukazac. Jestem bardzo ciekawy, Szwedzi obiecuja zawodowe piana. Mam nadzieje, ze nie zrobia wioski jak panowie z Access [ale to juz inna historia]:lol:

pozdr ...

OOOOOOO masz racje moje pomyłka :), to na czym grałem faktycznie jest Nord Electro, no to sam jestem ciekaw co to będzie :)

Pozdrawiam
[addsig]

Awatar użytkownika
Czemisiu

Post autor: Czemisiu » czwartek 18 sie 2005, 15:10

OOOOOOO masz racje moje pomyłka :), to na czym grałem faktycznie jest Nord Electro, no to sam jestem ciekaw co to będzie :)

Pozdrawiam

...

Spox, moj dobry kolezka na Musik Messe go macal no i mi jeczal jaki to Nord Stage jest niesamowity, 88 mlotkow na pokladzie i i kazdy ma swoje miejsce w polifonii. Sam jestem ciekaw... A! Ten znajomy mowil, ze najwiekszym problemem bedzie to, ze mu sie w mieszkaniu nie zmiesci

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jazzooo

Post autor: jazzooo » czwartek 18 sie 2005, 22:21

Spox, moj dobry kolezka na Musik Messe go macal no i mi jeczal jaki to Nord Stage jest niesamowity, 88 mlotkow na pokladzie i i kazdy ma swoje miejsce w polifonii. Sam jestem ciekaw... A! Ten znajomy mowil, ze najwiekszym problemem bedzie to, ze mu sie w mieszkaniu nie zmiesci

Pozdrawiam...

A czy arientujesz się ile on ma kosztować? bardzo mi się podoba ten klawisz a grałem na nard leedzie i nord electro, z tym że właśnie brakowało mi dobrej klawiatury. Czy wiesz kiedy ma być dostępny w Polsce?

Pozdrawiam
[addsig]

Awatar użytkownika
Czemisiu

Post autor: Czemisiu » piątek 19 sie 2005, 10:10

...**********************

Pozdrawiam...

A czy arientujesz się ile on ma kosztować? bardzo mi się podoba ten klawisz a grałem na nard leedzie i nord electro, z tym że właśnie brakowało mi dobrej klawiatury. Czy wiesz kiedy ma być dostępny w Polsce?

Pozdrawiam

...

Slaba klawiatura w Electro???

Skad mam wiedziec kiedy bedzie Stage? Zadzwon do dystrybutora - oni moze beda wiedziec, choc jak "nacisnieniowalem" sie na Virusa TI, to od 8 miechow opowiadaja mi, ze bedzie juz "za kilka tygodni" Choc w tym przypadku winni sa Szkopy z Access...

pozdr

Awatar użytkownika
necc9

Post autor: necc9 » niedziela 09 paź 2005, 20:56

......**********************

Pozdrawiam...

**************************************88

hmm Nord na pewno bedzie instrumentem odkrywczym i idealnym, nie wiem czy pamiętacie ich wejście na rynek - co to była za szokująca rewalacja, a co do ceny - na pewno dobrze powyzej 15tys.PL?N

Redakcja

Post autor: Redakcja » poniedziałek 10 paź 2005, 09:42

...do ceny - na pewno dobrze powyzej 15tys.PL?N...

Nie będzie www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=1349.

Warto zajrzeć też w inne miejsca na naszym serwisie, a nie tylko na forum.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ