Dobra karta do laptopa

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
smal108
Dobra karta do laptopa

Post autor: smal108 » niedziela 14 sie 2005, 15:19

Rady potrzebuję, szanowni forumowicze! Jaką kartę zakupić by nagrywać na laptopie z dobrą jakością - głównie vocal. Jest wiele na rynku kart, więc wybór mam dość trudny. Moje potrzeby nie są duże. Wystarczy dwa wejścia analogowe no i oczywiście dobry odsłuch. Nie ukrywam że chętnie widziałbym w tej karcie dobre przedwzmacniacze, by nie trzeba było używać miksera. Może Mackie Spike? Może coś tańszego? Może SB Audigy 2 ZS Notebook (fakt że tu to chyba mikser potrzebny bądź inny przedwzmacniacz) ?
Radhe Govinda!

Awatar użytkownika
smal108

Re: Dobra karta do laptopa

Post autor: smal108 » niedziela 14 sie 2005, 17:24

Z wyszukiwarki oczywiście korzystałem. jest trochę na temat odsłuchiwania mało natomiast w temacie nagrywania. Testów kart do laptopa szukałem niestety bezskutecznie - natknąłem się tylko na dwa - tu i w Muzyku.Wielu z was używa laptopów do nagrywania. Może podzielicie się swoimi doświadczeniami. W tym momencie mam Delta1010lt i komp stacjonarny+Cubase. Jestem z konfiguracji zadowolony ale potrzebuję cos dobrego, mobilnego. Informacje na które się natknąłem w temacie laptopowe nagrywanie są raczej niezbyt optymistyczne szumy, trzaski, opóźnienia... jak jest naprawdę? ktoś wie?
Radhe Govinda!

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » niedziela 14 sie 2005, 22:50

Karta z przedwzmacniaczem na PCMCIA? Nie spotkałem się jeszcze. Zwłaszcza z phantomem.

Pozostają rozwiązania typu USB i FireWire a ich jest tyle, że każdy może sobie wybrać według potrzeb, uznania i zamożności.

Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
Zygmoont

Post autor: Zygmoont » poniedziałek 15 sie 2005, 11:07

Zobacz tu:

http://www.digigram.com/products/getinfo.htm?prod_key=9000

ale nie jestem pewien czy jest tam fantom.

paul

Post autor: paul » poniedziałek 15 sie 2005, 16:00

...Karta z przedwzmacniaczem na PCMCIA? Nie spotkałem się jeszcze. Zwłaszcza z phantomem.

EMU 1616 i EMU 1616m

PCIMCIA, Fantom, Midi, Spidif, ADAT

ODPOWIEDZ