......
ależ ja właśnie o tym pisałem szw.....

Poziomy poszczególnych śladów należy ustawić tak, by suma nie "przekraczała" poziomu 0.
E, to chyba lepiej ustawić suwak sumy, tak by sumaryczny poziom nie przekraczał 0dB?
...
TYlko ze w Logicu jest tak.... ze : gdy wskazania sumy ( suwak na ""0"") pokazuje przester , w momecie gdy sie go obnizy , przesteru juz nie pokazuje, .. i nie wiadomo czy przester w tym momecie jest ,, czy nie .... . ...
Jak już wcześniej zostało napisane, niezależnie od tego czy na wskaźniku toru pokazuje przester czy nie, to przesteru nie ma ( no chyba, że jest to wskaźnik toru ostatniego - to co idzie na karte). No i jak wcześniej wspominałem, sumując na którąś ze ścieżek na której jest jakiś efekt należy uważać bo nie zawsze może być on przystosowany do takiego sygnału (te zaimplementowane w Logicu zazwyczaj są).
Oczywiście może być też tak, że niezależnie od tego w jakiej pozycji jest suwak to przesterowanie może być „zaimplementowane” wcześniej – efekt lub niepoprawna rejestracja.
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024