Win XP a WIN XP professional

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JacekH
Re: Win XP a WIN XP professional

Post autor: JacekH » poniedziałek 04 lip 2005, 21:18

...Niedawno rozmawiałem z informatykiem który twierdził że Home jest oparty na jądrze 98 a Pro na NT...

Wniosek - Pod latarnią jest najciemniej :)...

Dobre :)

Jacek

Awatar użytkownika
MG

Post autor: MG » poniedziałek 04 lip 2005, 21:33

...Niedawno rozmawiałem z informatykiem który twierdził że Home jest oparty na jądrze 98 a Pro na NT...

Wniosek - Pod latarnią jest najciemniej :)...

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » wtorek 05 lip 2005, 02:42

...Używam od dawna XP Home i w żaden sposób nie odczułem ułomności w "domowej" wersji; nawet mimo to, że na w dokumentacji Delphi 2005 Pro jako wymóg miałem napisane, że ma być Pro A działa i to wyśmienicie. Więc jeżeli możesz wskaż jakiekolwiek sensowne powody zakupu wersji Pro do komputera muzycznego, powody dla których warto wydać o połowę więcej pieniędzy...

Pozdrawiam,

Jacek...

Szanowny Jacku,

Mam pytanie odnosnie WinXP w wersji Home. Czy uzywanie tego systemu dla potrzreeb studyjnych, tj. zarobkowych nie kloci sie nieco z zasadami ujetymi w licencji? Z pewnoscia jestes duzo bardziej doswiadczony w tej materii. Ja rowniez uzywam Home (jest duzo tanszy), funkcjonalnie dla moich potrzeb bez roznicy, i mam dylemat j/w.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » wtorek 05 lip 2005, 08:26

Mam pytanie odnosnie WinXP w wersji Home. Czy uzywanie tego systemu dla potrzreeb studyjnych, tj. zarobkowych nie kloci sie nieco z zasadami ujetymi w licencji? Z pewnoscia jestes duzo bardziej doswiadczony w tej materii. Ja rowniez uzywam Home (jest duzo tanszy), funkcjonalnie dla moich potrzeb bez roznicy, i mam dylemat j/w.

A niby dlaczego ma się kłócić? Nie dają tego za darmo Różnice w nazwie między wersjami wskazują Home na używanie domowe, ale to chodzi głównie o dodatki sieciowe, IIS, szyfrowanie, zdalny pulpit czy pliki offline, natomiast nie ma różnicy w licencji. Tu są pliki z licencjami (EULA) MS.

Pozdrawiam,

Jacek

ODPOWIEDZ