Różnica w brzmieniu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Humbucker
Re: Różnica w brzmieniu

Post autor: Humbucker » czwartek 30 cze 2005, 23:37

......Nie. To napewno nie od tego...

Najpierw dokładnie zobacz co eksportujesz, potem na co eksportujesz, a na koniec wypiernicz to gów.. pt. Winamp. Nie szkoda Ci było kasy na Cubase i Reasona aby docelowo odsłuchiwać efekty swej pracy na takim badziewiu?...

Niby masz racje, ale piosenki robi sie zwykle dla jakis tam odbiorcow, ktorzy nie sluchaja muzy na hi-endach tylko na takim badziewiu. Wg mnie nie nalezy olewac badziewnych odsluchow itp, tylko darzyc zeby dany utwor brzmial jak najlepiej na jaknajgorszym sprzecie :) W granicach rozsadku oczywiscie :)

Niech rock n roll bedzie z Wami

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » piątek 01 lip 2005, 00:05

...Niby masz racje...

Facet, nie niby tylko na bank. Wartości merytoryczne sobie odpuść bo tu chodzi o czyste sprawy "formalne". Łapiesz już?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » piątek 01 lip 2005, 13:39

A jakie jest Wasze zdanie na temat Windows Media Player??...

jak najgorsze.... nie daj partio odpalac tego urządzenia przy włączonym necie... zapakowanie jakiegos chcianego pliku wtedy to dwa dni... bo najpierw musi se toto porobic swoje...
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
peterka

Post autor: peterka » piątek 01 lip 2005, 13:52

Racja. Miałem złe ustawienia. exportowane to było na mono i głównie dlatego mi coś nie pasowało :) Dzięki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
zyzolone

Post autor: zyzolone » piątek 01 lip 2005, 21:55

...A jakie jest Wasze zdanie na temat Windows Media Player??...

jak najgorsze.... nie daj partio odpalac tego urządzenia przy włączonym necie... zapakowanie jakiegos chcianego pliku wtedy to dwa dni... bo najpierw musi se toto porobic swoje......

Windows Media Player 9 + plig-in HEARO Player SE daje dobrą jakość dźwięku (o wiele lepsza niż Winamp). Mam włączony internet, odpalam WMP i jakoś nic mi się nie tnie.
1P_STUDIO

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » piątek 01 lip 2005, 23:03

Do odsłuchu zgrania i jego wiarygodnej oceny może służyć jedynie profesjonalny edytor audio (w którym dokonujesz wyboru sterowników, np. Sound Forge, WaveLab) i interfejs audio, który umozliwia ominięcie standardowego miksera Windows. Prymitywne playery typu Winamp, Windows Player itp. automatycznie korzystają z tego miksera, który może być różnie ustawiony.

MD
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

ODPOWIEDZ