Tapco Blend 6 vs Compact 4

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
cichydd
Tapco Blend 6 vs Compact 4

Post autor: cichydd » poniedziałek 20 cze 2005, 00:35

Zastanawiam się nad zakupem miksera Tapco. Zalezy mi głównie na nagrywaniu wokali i gitar wpiętych liniowo. czy mikser Tapco ma odpowiednie poziomy do współpracy z gitarami ? Soundcraft Compact 4 ma dedykowane wejscie gitarowe Tapco nie - ale moze to tylko kwestia oznaczeń. czy ktoś tu użytkuje ten mikserek ?

Awatar użytkownika
cichydd

Re: Tapco Blend 6 vs Compact 4

Post autor: cichydd » poniedziałek 20 cze 2005, 17:37

Tapco ma dwa dedykowane wejścia instrumentalne, ale za to nie ma tak rozbudowanej sekcji monitorwa jak SC4. Narazie SC4 nie ma konkurenta.

Na monitoringu oferowanym przez compacta nie zalezy mi tak bardzo. natomiast niepokoi mnie jedna rzecz. W opisach SC4 przewija się "featura" umozliwiająca "directly injection of basses and guitars" Tymczasem Tapco obok miksera sprzedaje specjalny DIbox który ma zapewnić możliwość bezpośredniego podłączania gitar do miksera. Czy to tylko marketingowe zamieszanie, czy może faktycznie SC4 ma jakieś super wejście pod gitarę ? Akurat na tym mi najbardziej zależy. W zasadzie można by spytać po co wobec tego się zastanawiam nad Tapco skoro SC 4 ma to na pewno. Otóż jest stówę tańszy i węższy :)

ODPOWIEDZ