jest wtyczka wavesa (noise reduction w nazwie). wprowadza jednak zniekształcenia chociaż jak szumy są niewielkie i nie jest ona
(ta wtyczka:-)) bardzo wykorzystywana skutki uboczne są minimalne bądź żadne. pozdro
Jak skutecznie pozbyć się szumu z wokalu
Re: Jak skutecznie pozbyć się szumu z wokalu
szumi mikrofon bo szumi strasznie
...na temat preampu się nie sprzeczam, nie używałem nigdy, natomiast jeśli mikrofon "szumi strasznie" to proponuję wybrać się do dystrybutora, bo jestem w posiadaniu dwóch takowych i żaden z nich specjalnie nie szumi - może nie jest to C414 czy U87 ale z szumami problemów nie mam.
Pozdrawiam
Peak
...na temat preampu się nie sprzeczam, nie używałem nigdy, natomiast jeśli mikrofon "szumi strasznie" to proponuję wybrać się do dystrybutora, bo jestem w posiadaniu dwóch takowych i żaden z nich specjalnie nie szumi - może nie jest to C414 czy U87 ale z szumami problemów nie mam.
Pozdrawiam
Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
Re: Jak skutecznie pozbyć się szumu z wokalu
...szumi mikrofon bo szumi strasznie
Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłaby próba bramkowania sygnału (nagranego w dobrze izolowanym pomieszczeniu). Pluginy odszumiające nie są najszczęśliwszym rozwiązaniem.
Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłaby próba bramkowania sygnału (nagranego w dobrze izolowanym pomieszczeniu). Pluginy odszumiające nie są najszczęśliwszym rozwiązaniem.
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!