Maya 44, Audiophile 192 czy MIA MIDI?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
netes
Maya 44, Audiophile 192 czy MIA MIDI?

Post autor: netes » piątek 01 kwie 2005, 08:45

Postanowiłem w końcu zmienić starego wysłużonego SBLive na coś lepszego. Stoję przed wyborem trzech modeli kart - Maya 44 MKII, Audiophile 192 i MIA MIDI. MIA MIDI jest droższa i to całkiem sporo, ale rozważam jej kupno tylko dlatego, że słyszałem o niej bardzo dobre opinie. Nie wiem czy jest sens dokładać prawie 300zł więcej i kupować MIA MIDI, więc pytam o to Was. Potrzebuję we/wy symetrycznych, dokładniej - jedno Line In TRS i jedno Line Out TRS, tak żeby puścić sygnał do miksera i odebrać go stamtąd. Oczywiście wszystkie te 3 karty spełniają ten warunek, ciekaw jestem tylko, która z nich wypada i brzmi najlepiej. Jak sądzicie?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
netes

Re: Maya 44, Audiophile 192 czy MIA MIDI?

Post autor: netes » piątek 01 kwie 2005, 08:47

Aha, jeszcze jedno - jeszcze ewentualnie Delta 44.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » piątek 01 kwie 2005, 09:09

...Postanowiłem w końcu zmienić starego wysłużonego SBLive na coś lepszego. Stoję przed wyborem trzech modeli kart - Maya 44 MKII, Audiophile 192 i MIA MIDI. MIA MIDI jest droższa i to całkiem sporo, ale rozważam jej kupno tylko dlatego, że słyszałem o niej bardzo dobre opinie. Nie wiem czy jest sens dokładać prawie 300zł więcej i kupować MIA MIDI, więc pytam o to Was. Potrzebuję we/wy symetrycznych, dokładniej - jedno Line In TRS i jedno Line Out TRS, tak żeby puścić sygnał do miksera i odebrać go stamtąd. Oczywiście wszystkie te 3 karty spełniają ten warunek, ciekaw jestem tylko, która z nich wypada i brzmi najlepiej. Jak sądzicie?...

Dawno juz "udowodniono", ze najlepsza sposrod tanszych kart jest Mia MIDI :)

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » piątek 01 kwie 2005, 09:52

......Postanowiłem w końcu zmienić starego wysłużonego SBLive na coś lepszego. Stoję przed wyborem trzech modeli kart - Maya 44 MKII, Audiophile 192 i MIA MIDI. MIA MIDI jest droższa i to całkiem sporo, ale rozważam jej kupno tylko dlatego, że słyszałem o niej bardzo dobre opinie. Nie wiem czy jest sens dokładać prawie 300zł więcej i kupować MIA MIDI, więc pytam o to Was. Potrzebuję we/wy symetrycznych, dokładniej - jedno Line In TRS i jedno Line Out TRS, tak żeby puścić sygnał do miksera i odebrać go stamtąd. Oczywiście wszystkie te 3 karty spełniają ten warunek, ciekaw jestem tylko, która z nich wypada i brzmi najlepiej. Jak sądzicie?...

Dawno juz "udowodniono", ze najlepsza sposrod tanszych kart jest Mia MIDI :)...

OK. W takim razie jeżeli nie brać pod uwagę MIA MIDI, a tylko Audiophile 192, Maya 44 MKII, Delta 44?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zbych

Post autor: Zbych » piątek 01 kwie 2005, 10:41

Maya 44 mkII nie ma wejść i wyjść symetrycznych, tylko po dwie pary stereo.

Zbych

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » piątek 01 kwie 2005, 10:53

.........Postanowiłem w końcu zmienić starego wysłużonego SBLive na coś lepszego. Stoję przed wyborem trzech modeli kart - Maya 44 MKII, Audiophile 192 i MIA MIDI. MIA MIDI jest droższa i to całkiem sporo, ale rozważam jej kupno tylko dlatego, że słyszałem o niej bardzo dobre opinie. Nie wiem czy jest sens dokładać prawie 300zł więcej i kupować MIA MIDI, więc pytam o to Was. Potrzebuję we/wy symetrycznych, dokładniej - jedno Line In TRS i jedno Line Out TRS, tak żeby puścić sygnał do miksera i odebrać go stamtąd. Oczywiście wszystkie te 3 karty spełniają ten warunek, ciekaw jestem tylko, która z nich wypada i brzmi najlepiej. Jak sądzicie?...

Dawno juz "udowodniono", ze najlepsza sposrod tanszych kart jest Mia MIDI :)...

OK. W takim razie jeżeli nie brać pod uwagę MIA MIDI, a tylko Audiophile 192, Maya 44 MKII, Delta 44?...

jeśli miałbym patrzeć na własne potrzeby ro z pewnoscia wybrałbym audiophile'a 192 ... klasa sama w sobie ale to tylko moje subiektywne odczucie ;)

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » piątek 01 kwie 2005, 11:15

...Maya 44 mkII nie ma wejść i wyjść symetrycznych, tylko po dwie pary stereo.

Zbych...

Jesteś pewien? Bo jeśli rzeczywiście tak jest no to odpada :) Myślałem, że wszystkie karty, które mają we/wy TRS to są to we/wy symetryczne. W takim razie jeszcze jedno pytanie odnośnie sygnału, jaki jest nominalny poziom wejściowy i wyjściowy na Audiophile 192: +4 dBu czy -10 dB? Na Delta 44 można przełączać, a jak to jest przy Audiophile 192?
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ