Witam!
Posiadam silny komputer PC (PIV 2.4 800 MHz FSB z 2 GB 400 MHz RAM na dual channel) z karta INCA88 i MIDITRAK 2120.
Problem tkwi w tym, ze gdy uzywam midi pod cubasem (byc moze nie tylko tam, ale tam to najczesciej zauwazam...) po jakims czasie (zaleznym chyba od ilosci nut jakie zagram) trace interface midi - tzn. zacina sie, grajace instrumenty graja ostatnio nacisnietym klawiszem (MIDI RESET w menu cubase nie daje nic, tylko tyle ze to co gralo przestaje grac). Aby moc znowu korzystac z midi musze wylaczyc cubase'a i wlaczyc go na nowo, ale restart komputera nie jest konieczny. Gdy pisalem do fimry AUDIOTRAK, odpisali mi, zebym przeinstalowal sterowniki...ale nic. W koncu napisali mi o pliku "ignoreportfilter" w cubase, ale i z portami ktore sie pojawily sytuacja wyglada identycznie. Sprawdzalem to zarowno pod WinXP z SP1 i SP2, jak i na Win98 SE...
P.S. Problemy te nie pojawily sie nagle, mam z nimi do czynienia od samego poczatku uzytkowania karty, a kupilem nowa karte, nie uzywana...
Pozdrawiam i po cichu licze na pomoc lub...cud...
Piotrek
Cubase SX 2 - problemy z MIDI
Re: Cubase SX 2 - problemy z MIDI
To jednak było złudzenie... Ten problem wystepuje tylko w przypadku Cubase... Pod innymi programami, mogę śmigać godzinę na klawiszach i midi ani nie próbuje się zacinać...