Ja midi poki co nie uzywam, zajmuje sie zgrywaniem tylko zywych instrmentow, nawet klawisze z reguly leca jako wave.
Tyle ze blkuje mnie ilosc sladow 10. Gdyz moge nie nagrac na zywo calego zespolu, (7-8 bebny, 2x gitara, bas, kalwisze 2, to razem 12 sciezek)
hmm.... a czy niemozna do niej pozniej dokupic jakiegos rozszerzenia (cos ala 1818m, bo obecnie nie mam kasy na 1818m).
i jeszcze pytanie o karte Marian Marc X, ktos powiedzial ze ma slabe przetworniki, czy maja one wplyw przy wykorzsytaniu tylko wejscia ADAT, przeciez uzywam wtedy zew przetwornik Behringer AD8000, a do tej karty moge dokupic w osobnym lsedziu jeszcze jedno in/out ADAT i miec razem 16 sciezek.
Pozdrawiam
E-MU 1212m vs Audiophile 192
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Re: E-MU 1212m vs Audiophile 192
...Ja midi poki co nie uzywam, zajmuje sie zgrywaniem tylko zywych instrmentow, nawet klawisze z reguly leca jako wave.
czyli latencja ci "zwisa", mozesz sie tym nie przejmowac.
Tyle ze blkuje mnie ilosc sladow 10. Gdyz moge nie nagrac na zywo calego zespolu, (7-8 bebny, 2x gitara, bas, kalwisze 2, to razem 12 sciezek)
hmm.... a czy niemozna do niej pozniej dokupic jakiegos rozszerzenia (cos ala 1818m, bo obecnie nie mam kasy na 1818m).
Mozna: sklep EMU - AudioDockM
i jeszcze pytanie o karte Marian Marc X, ktos powiedzial ze ma slabe przetworniki, czy maja one wplyw przy wykorzsytaniu tylko wejscia ADAT, przeciez uzywam wtedy zew przetwornik Behringer AD8000,
Masz calkowita racje, jak uzywasz ADAT to wbudowane przetworniki nie maja najmnieszego znaczenia
[addsig]
czyli latencja ci "zwisa", mozesz sie tym nie przejmowac.
Mozna: sklep EMU - AudioDockM
i jeszcze pytanie o karte Marian Marc X, ktos powiedzial ze ma slabe przetworniki, czy maja one wplyw przy wykorzsytaniu tylko wejscia ADAT, przeciez uzywam wtedy zew przetwornik Behringer AD8000,
Masz calkowita racje, jak uzywasz ADAT to wbudowane przetworniki nie maja najmnieszego znaczenia
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...A jeśli nawet robi "Pro" to i Audiophile 24/96 wystarczy (patrz chociażby "Skalpel" :) ). Przy tej klasie sprzętu talent się liczy, talent......
Nie do końca tak jest z tym talentem
Kiedyś też tak myślałem
To napisz, że się nie liczy :)
Może zabraknąć wejść w karcie - rozumiem. Wtedy faktycznie jest to ograniczeniem z punktu widzenia konstrukcji karty. Ale jeśli mają być nagrywane tylko i wyłącznie proste wokale reszta w VSTi to przy tej klasie sprzętu - tzn 24/96 w górę postawiłbym na stabilność sprzętu, w czym Audiophile (nawet 24/96) sprawdza się doskonale. Jeśli realizacja będzie dostatecznie dobra - efekt będzie ok. Trzeba się w końcu pozbyc mentalności SB Live`a 16/48, gdzie rzeczywiście różnica między 24/96 była duża i chociażby się wychodziło ze skóry nic nie było sie w stanie zdziałać z brzmieniem.
Nie do końca tak jest z tym talentem

Kiedyś też tak myślałem

To napisz, że się nie liczy :)
Może zabraknąć wejść w karcie - rozumiem. Wtedy faktycznie jest to ograniczeniem z punktu widzenia konstrukcji karty. Ale jeśli mają być nagrywane tylko i wyłącznie proste wokale reszta w VSTi to przy tej klasie sprzętu - tzn 24/96 w górę postawiłbym na stabilność sprzętu, w czym Audiophile (nawet 24/96) sprawdza się doskonale. Jeśli realizacja będzie dostatecznie dobra - efekt będzie ok. Trzeba się w końcu pozbyc mentalności SB Live`a 16/48, gdzie rzeczywiście różnica między 24/96 była duża i chociażby się wychodziło ze skóry nic nie było sie w stanie zdziałać z brzmieniem.
-
a czy nie lepiej szukając karty w miarę taniej i wielokanałowej zakupić Maya 1010 za niewiele w sumie wyższą kwotę????