Jaki preamp do MXL 2003?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
grzesiuintro
Jaki preamp do MXL 2003?

Post autor: grzesiuintro » niedziela 20 mar 2005, 23:04

Witam serdecznie!Mam dylemat,chce kupić preamp,niestety budżetowy tak jak mikrofon(mysle o MXL 2003)do 1000zl w Polsce a Niemcach pewnie cos taniej wyrwe.Myslalem o Tube Ultragain T1953 ale czytalem wypowiedz jednego kolegi na EiS i mówi,że ma słabe lampy...hmmm ja niestety nie miałem doświadczeń z preampami więc zwracam sie na forum.Wiem,że budżetowy nie uzyska tego ciepłego brzmienia no ale coś musze wybrać?a moze jakąś cyfre?hmmm nie wiem.Co myślicie.pozdr grzesiekintro
[addsig]

Awatar użytkownika
modest

Re: Jaki preamp do MXL 2003?

Post autor: modest » poniedziałek 21 mar 2005, 00:11

...Witam serdecznie!Mam dylemat,chce kupić preamp,niestety budżetowy tak jak mikrofon(mysle o MXL 2003)do 1000zl w Polsce a Niemcach pewnie cos taniej wyrwe.Myslalem o Tube Ultragain T1953 ale czytalem wypowiedz jednego kolegi na EiS i mówi,że ma słabe lampy...hmmm ja niestety nie miałem doświadczeń z preampami więc zwracam sie na forum.Wiem,że budżetowy nie uzyska tego ciepłego brzmienia no ale coś musze wybrać?a moze jakąś cyfre?hmmm nie wiem.Co myślicie.pozdr grzesiekintro

...

dalaczam sie do kolegi - ale do MXLa 992 :)

Awatar użytkownika
dub8

Post autor: dub8 » poniedziałek 21 mar 2005, 03:10

ART DPS II (lampa). pozdro

j.bravo

Post autor: j.bravo » poniedziałek 21 mar 2005, 03:31

...Witam serdecznie!Mam dylemat,chce kupić preamp,niestety budżetowy tak jak mikrofon(mysle o MXL 2003)do 1000zl w Polsce a Niemcach pewnie cos taniej wyrwe.Myslalem o Tube Ultragain T1953 ale czytalem wypowiedz jednego kolegi na EiS i mówi,że ma słabe lampy...hmmm ja niestety nie miałem doświadczeń z preampami więc zwracam sie na forum.Wiem,że budżetowy nie uzyska tego ciepłego brzmienia no ale coś musze wybrać?a moze jakąś cyfre?hmmm nie wiem.Co myślicie.pozdr grzesiekintro

...

T1953 ma dosyć dobre preampy, tylko gałki trzeszczą po mniej wiecej pół roku.
Jestem przystojny i młody

grzesiuintro

Post autor: grzesiuintro » poniedziałek 21 mar 2005, 09:55

......Witam serdecznie!Mam dylemat,chce kupić preamp,niestety budżetowy tak jak mikrofon(mysle o MXL 2003)do 1000zl w Polsce a Niemcach pewnie cos taniej wyrwe.Myslalem o Tube Ultragain T1953 ale czytalem wypowiedz jednego kolegi na EiS i mówi,że ma słabe lampy...hmmm ja niestety nie miałem doświadczeń z preampami więc zwracam sie na forum.Wiem,że budżetowy nie uzyska tego ciepłego brzmienia no ale coś musze wybrać?a moze jakąś cyfre?hmmm nie wiem.Co myślicie.pozdr grzesiekintro

...

T1953 ma dosyć dobre preampy, tylko gałki trzeszczą po mniej wiecej pół roku. ...

hmmm,ale jeśli moge spytać to czy brzmienie tego preamapa (za ta cene)jest godne polecenia?jeden z forumowiczów wypowiadał się że T1953 ma w górze "zimne brzmienie"hmm,skoro jesteś posiadaczem tego preampa,czy mółbyś mi ewentualnie coś doradzić,bo chce już kupować(jestem zdecydowany na już)i czy radzisz go w parze z MXL 2003?jeden z kolegów(patrz wyżej)radzi MXL 992,hmm no ale to jest specyficzny mikrofon(ma brzmienie nie wzorcowe)tak przynajmniej zrozumialem z wypowiedzi w Akutech,że nie polecają tego mikrofonu jako pierwszy.?????byłbym wdzięczny za poradę,bo chcę już kupować!!

grzesiuintro

Post autor: grzesiuintro » poniedziałek 21 mar 2005, 10:01

...ART DPS II (lampa). pozdro...

czy to dobra lampa(oczywiście za tą cenę),chciałbym juz kupować a nie znam brzmienia tego preampu.czy możesz mi pokrótce wyjaśnić,czy w tej cenie,wraz z MXL 2003 bedę zadowolony?jeden z forumowiczów radzi jednak cyfre,poniewaz za tą cene to"żarówka a nie lampa"(koniec cytatu) tak sie wyrazil.jesli mozesz mi pomóc,prosze o szerszą opinie.pozdr Grzes

Awatar użytkownika
dub8

Post autor: dub8 » poniedziałek 21 mar 2005, 14:19

......ART DPS II (lampa). pozdro...

czy to dobra lampa(oczywiście za tą cenę),chciałbym juz kupować a nie znam brzmienia tego preampu.czy możesz mi pokrótce wyjaśnić,czy w tej cenie,wraz z MXL 2003 bedę zadowolony?jeden z forumowiczów radzi jednak cyfre,poniewaz za tą cene to"żarówka a nie lampa"(koniec cytatu) tak sie wyrazil.jesli mozesz mi pomóc,prosze o szerszą opinie.pozdr Grzes...

nie jestem może jakiś bardzo doświadczonym realizatorem ale akurat ten preamp testowałem w npp studio i zebrał pochlebne recenzje. żarówka a nie lampa? znam ten cytat. nie moge sie z nim nie zgodzić bo nie znam jakości lamp ze sprzetów droższych o kilka tysięcy. Myśle że w tej cenie art jest wart polecenia chociaż nie ma wyjścia cyfrowego (chociaż to chyba już zmieniono przez co i cena poszła w góre). Oczywiście obsługuje on dwa kanały ale jest teżchyba i wersja na jeden mikrofon. Posiada kilkanaście różnych ustawień (pod warm,opl neutral - więcej o tym możesz znaleźć w estradzie przy okazji recenzji art TCS II, który dostał same plusy i jednego nieznacznego mniusa). dodatkowo jest opcja, która ociepla brzmienie i moim zdaniem jest to przydatne. w każdym razie jestem z niego zadowolny. słyszałem że mxl mają włąśnie problem z . wygląd plus parę szczegółów tutaj http://www.audiofactory.pl/_art/art_dps_dio_preamps.html nie sugeruje żebyś go kupował od razu a jedynie rozważył przy dokonywaniu wyboru. no to tyle. zmachałem sie. pozdro

Awatar użytkownika
dub8

Post autor: dub8 » poniedziałek 21 mar 2005, 14:22

T1953 ma dosyć dobre preampy, tylko gałki trzeszczą po mniej wiecej pół roku. ...

gałki ART DPS II gałki nie trzeszczą (przynajmniej po roku)

ODPOWIEDZ