.........mam do wydania jakieś 3 tyś na monitory i kartę biore pod uwagę nEar06 i ESP 1010 .Czy to dobry wybór? Potrzebuje wejścia mikrofonowe,wyjścia słuchawkowe,opócz tego karta ma wewnętrzny mikser.Tylko co z jakością? Byłby to mój pierwszy kontakt z ESI.Parametry niezłe,ale jak się sprawdza w praktyce? Może ktoś ma to użądzenie.No i jak się mają nEar06 do numeru 05? Proszę o szybką odpowiedź
...
Jeśli chodzi o monitory to mągą być, choć w cenie niewiele większej można kupić ALESIS M1 Active MK2, a te już naprawdę dobrze grają.
Jeśli chodzi o kartę to zdecydowanie odradzam póki co.Brzmienie kart ESI jest niezłe, przetworniki i tor audio, ale spotkałem się na testach że np. w QuantaFire 610 i jakość sterowników i funkcjonalność panelu kontrolnego była słaba.Podobno firma z czasem to poprawiła.ESP 1010 jest produktem stosunkowo nowym i tego typu problemy mogą wystąpić. Jeśli potrzebujesz preampy, dobre przetworniki, midi, wyjście słuchawkowe to polecam M-Audio FireWire 410 lub EchoAudio GINA 3G.Zapewnisz sobie tym sposobem
1.dobre brzmienie
2.bezproblemową pracę
3.lepsze wsparcie techniczne ze strony firmy...
Potrzebuje 8 wejść ,EchoAudio GINA 3G jest "The Best" ale ma tylko 2 we analog a jej siostra LAYLA to 1000 złotówek więcej.Co do ALESIS-ów,to biore je.Jeszcze tylko ten interface

Może ktoś wie coś na temat(Delta 1010-LT) Dzięki za opinie

...
Konkretnie 1010LT nigdy nie używałem, natomiast wiem, że praca z kartami M-Audio jest bezproblemowa.Z racji na swą konstrukcje minimalnie bardziej obciąża system, ale przy dzisiejszych komputerach nie ma to już znaczenia.Co do brzmienia to Delty nie są już najnowsze i parametrów Apogee się nie spodziewaj, natomiast moim zdaniem brzmią poprawnie. Ważny też jest komfort pracy wynikający z dbałości producenta o sterowniki, a tu M-Audio działa bardzo profesjonalnie.Mam w domu Audiophila i dlatego to mówie. Parametry przetworników nie zawsze odzwierciedlają jakość brzmienia.Miałem właśnie kiedyś problemy z kartą, która miała 123db na wejściu.Polecam Delte, a najtaniej kupisz te sprzęty w
http://novamusic.plZajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.