Najlepsze przetworniki

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
j.bravo
Najlepsze przetworniki

Post autor: j.bravo » czwartek 17 mar 2005, 05:09

Przetworniki AD i DA to sprzęt technologicznie młody. Wszędzie słyszę i czytam, że mają niebagatelny wpływ na brzmienie, więc nie należy oszczędzać na nich itepe, itede...Bla bla bla! Zaczyna mnie nudzić cała ta historia, że te najlepsze, albo te, a te tragiczne.

Raz sie nagrywa wokalistkę, co ma szpilę w głosie, ze uszy bolą, a innym razem faceta, który ma muł w niskim środku. Dobrze jest miec odpowiedni mikrofon do każdej sytuacji, odpowiedni preamp, kompresor, pomieszczenie. O tym piszą wszyscy, ale zeby ktoś doradzał używanie różnych przetworników - tego jeszcze nie słyszałem.

A przecież mozna ten temat ująć tak: Lucid albo EgoSys jest jasny, RME albo Creamware ciemny, Apogee czy Digidesign HD wyrównany.Więc warto mieć choć ze dwa różne, jesli oczywiście fundusze nie oganiczają. Dla mnie to tak bym miał trzy różne gitary: fender- jasny, gibson- ciemny, ibanez- po środku.

Nie: ten gorszy a ten lepszy, tylko: inny! Wystarczy znaleźć dla niego odpowiednie zastosowanie. Poza tym sprawa zegaru - dobry clock generator sprawia, że nawet "gówniane" 888 I/O lepiej grają.

Sorry, jeśli się powtarzam z tematem.
Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
Hofander

Re: Najlepsze przetworniki

Post autor: Hofander » czwartek 17 mar 2005, 16:33

fender- jasny, gibson- ciemny, ibanez- po środku.

Miałem ciemnego Fendera i mam jasnego Gibsona.

H

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » czwartek 17 mar 2005, 21:27

...Miałem ciemnego Fendera i mam jasnego Gibsona...

A ja mam dwie klawiatury. Na pierwszej krótkie klawisze są czarne a długie białe, na drugiej odwrotnie

j.bravo - przestań, please!
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
kl22

Post autor: kl22 » czwartek 17 mar 2005, 22:27

......Miałem ciemnego Fendera i mam jasnego Gibsona...

A ja mam dwie klawiatury. Na pierwszej krótkie klawisze są czarne a długie białe, na drugiej odwrotnie

j.bravo - przestań, please!...

Pewu ..... bla bla bla ....

przeciez zadal pytanie i poruszyl pewien problem

jesli uwazasz ze j.bravo powiedzial cos nie tak ... to nierozumiem cie wcale , chyba ze jestes tak upierdliwy z natury ??

(przepraszam za moj post ktory nic nie wnosi do tematu)

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » czwartek 17 mar 2005, 22:53

...przeciez zadal pytanie i poruszyl pewien problem jesli uwazasz ze j.bravo powiedzial cos nie tak ... to nierozumiem cie wcale , chyba ze jestes tak upierdliwy z natury ?

...przeciez zadal pytanie i poruszyl pewien problem...

Otóż ani nie zadał, ani nie poruszył. Napisał co uważał za stosowne. I tyle.

...(przepraszam za moj post ktory nic nie wnosi do tematu) ...

Otóż to.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

ODPOWIEDZ