Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
muzyk00
Mikrofony SE.electronic
autor: muzyk00 » niedziela 13 mar 2005, 12:29
Co myślicie o mikrofonach z tej firmy SE.electronic - zastosowanie: wokal
Mam na myśli konkretne modele:
SE.electronic SE-2200
SE.electronic SE-3600
SE.electronic Z-3300
Może ktoś na tym pracuej?
Pozdrawiam
-
Ryba - Posty:133
autor: Ryba » niedziela 13 mar 2005, 16:44
...Co myślicie o mikrofonach z tej firmy SE.electronic - zastosowanie: wokal
Mam na myśli konkretne modele:
SE.electronic SE-2200
SE.electronic SE-3600
SE.electronic Z-3300
Może ktoś na tym pracuej?
Pozdrawiam

...
Nagrywam na se5600 i bardzo sobie chwalę. Wiem że z ich jakością bywało różnie , ale mam chyba farta, bo mój egzemplarz jest cacy .poz ryba.
-
muzyk00
autor: muzyk00 » niedziela 13 mar 2005, 18:29
Wiem że z ich jakością bywało różnie , ale mam chyba farta, **********************
to znaczy - w czym był bądź jest problem?
Dzięki
-
Ryba - Posty:133
autor: Ryba » niedziela 13 mar 2005, 18:55
Straszono , że mogą zdarzyć się wadliwe egzemplarze ,choć w piśmie Sound on Sound poszczególne modele zbierały dobre noty.Dla mnie ważne jest jak on brzmi ,więc przed zakupem przetestowałem sobie se5600 i .... to wszystko . ryba
-
muzyk00
autor: muzyk00 » niedziela 13 mar 2005, 19:35
...Straszono , że mogą zdarzyć się wadliwe egzemplarze ,choć w piśmie Sound on Sound poszczególne modele zbierały dobre noty.Dla mnie ważne jest jak on brzmi ,więc przed zakupem przetestowałem sobie se5600 i .... to wszystko . ryba...
a słyszałeś jakieś opinie na temat SE.electronic Z-3300??
-
Dobmatt
autor: Dobmatt » niedziela 13 mar 2005, 21:56
...Nic w tym dziwnego, ze brzmia dobrze, w koncu producentem jest najlepsza chinska manufaktura OEM-ow. Ich wyroby szprzedaje pod swoja marka nawet STUDER.
http://www.resolutionmag.com/pdfs/MAKER/ZIWEIZOU.PDF
http://www.mediabiz.at/technews1.htm...
Wnioski autora tego postu wyciągnięte z powyższych materiałów są - delikatnie mówiąc - mocno naciągane. Pierwszy link to auto-reklama współwłaściciela firmy SE, która wcale nie jest najlepszą chińską firmą produkującą tzw. OEM-y (?). Z kolei Studer wprawdzie umieścił mikrofony SE na liście oferowanego wyposażenia (co o czymś świadczy), ale nie ze swoim logo. Tymniemniej nowa generacja mikrofonów SE rzeczywiście wygląda bardzo obiecująco (właśnie staramy się o egzemplarze do testu). Jest to jednak głównie zasługa potężnych inwestycji amerykańskiego partnera. Pan Zwei - z którym rozmawiałem osobiście - jest jedynie wizjonerem, który arakanów budowy mikrofonu uczył się z autopsji zaledwie 5-6 lat temu. Sam zresztą przyznaje, że pieniądze na rozwój biznesu zdobył w handlu ... rybami. To nie ma znaczenia - amerykański kapitał ściągnął najlepszych inżynierów chińskiego przemysłu mikrofonowego do nowiutkiej fabryki, wyposażonej w najlepszy sprzęt, i oto mamy teraz dobry produkt.
Maciej Dobrski.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.