Witam! Czy ktoś z forumowiczów posiada kartę Echo Layla 3G?
Jak się sprawuje? Czy preampy karty rzeczywiście wprowadzają nieznaczne zakłócenia do nagrywanego sygnału? (tak pisali w EiS)
Proszę o opinie w tej sprawie.
Dzięki i pozdrawiam!
KD
Preampy w Echo Layla 3G - są zakłócenia?
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)
Re: Preampy w Echo Layla 3G - są zakłócenia?
...Witam! Czy ktoś z forumowiczów posiada kartę Echo Layla 3G?
Jak się sprawuje? Czy preampy karty rzeczywiście wprowadzają nieznaczne zakłócenia do nagrywanego sygnału? (tak pisali w EiS)
Dzięki i pozdrawiam!
KD...
Ja posiadam, a właściwie nie posiadam, bo już 5 tydzień jest w serwisie.
A dystrybutor nie potrafi określić, kiedy ją dostanę spowrotem, no comments.
Mogę tylko powiedzieć, że szum preampów jest spokojnie pomijalny, nie zdążyłem zmierzyć bo karta była uszkodzona, więc ją odesłałem.
Dziwi mnie tylko fakt, że gain musiałem odkręcać niemalże do maxa, by poziom był zadowalający (MXL990).
Pozdro
Dzięki i pozdrawiam!
KD...
Ja posiadam, a właściwie nie posiadam, bo już 5 tydzień jest w serwisie.
A dystrybutor nie potrafi określić, kiedy ją dostanę spowrotem, no comments.
Mogę tylko powiedzieć, że szum preampów jest spokojnie pomijalny, nie zdążyłem zmierzyć bo karta była uszkodzona, więc ją odesłałem.
Dziwi mnie tylko fakt, że gain musiałem odkręcać niemalże do maxa, by poziom był zadowalający (MXL990).
Pozdro
eis, eis, baby!
Re: Preampy w Echo Layla 3G - są zakłócenia?
...Witam! Czy ktoś z forumowiczów posiada kartę Echo Layla 3G?
Dzięki i pozdrawiam!
KD...
Porównywałem echo 3g z soundcraftem sx i yamaha 01 i w obu przypadkach przedwzmacniacze echo wypadły lepiej . Niezauważyłem coby po włączeniu fantomu wzrosł poziom szumów. Aco do wypowiedzi przedmówcy odkręcam gainn na 12 i prawie przy wszystkich wokalach sygnał jest prawidłowy nadający sie do rejestracji. Mikrofon octava mkl 2500
Dzięki i pozdrawiam!
KD...
Porównywałem echo 3g z soundcraftem sx i yamaha 01 i w obu przypadkach przedwzmacniacze echo wypadły lepiej . Niezauważyłem coby po włączeniu fantomu wzrosł poziom szumów. Aco do wypowiedzi przedmówcy odkręcam gainn na 12 i prawie przy wszystkich wokalach sygnał jest prawidłowy nadający sie do rejestracji. Mikrofon octava mkl 2500
www.homstudio.com.pl