Urządzenia studyjne

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Gwidon
Urządzenia studyjne

Post autor: Gwidon » czwartek 17 lut 2005, 19:21

Hej.

Czy ktoś ma może materiały związane z tematem "Urządzenia elektroniczne wykorzystywane w studiach nagraniowych" lub opisy działań poszczególnych urządzeń jak: goniometry. kompresory, enhancery , limitery itp.

Byłbym wdzięczny za każdą pomoc.

Awatar użytkownika
Cyprio

Re: Urządzenia studyjne

Post autor: Cyprio » czwartek 17 lut 2005, 22:33

Internet jest pełen dobrze przygotowanych odpowiedzi na Twoje pytania- zresztą- nie tylko na Twoje pytania. Jeżeli mam ochotę się czegoś dowiedzieć, najpierw przeszukuję internet pod kątem wartościowych informacji... W 5 minut jestem w stanie zebrać materiał o hodowaniu pieczarek albo rezonansu jądrowego, który w czytaniu zajmie mi przynajmniej jeden dzień. Wystarczy chcieć, aby znaleźć- nawet jeżeli czegoś nie wiem, najpierw uderzam do wyszukiwarki- oczywiście ważna jest znajomość języka angielskiego, ale na temat limiterów, kompresorów napisano już opasłe tomiska- wystarczy wpisać odpowiednie słowa kluczowe. Na chłopski rozum- wpisz limiter albo enhancer, znajdziesz tonę materiałów.

www.av.com

www.google.pl

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ