Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
dejote
Re: Karta dźwiękowa do laptopa
autor: dejote » wtorek 08 lut 2005, 00:07
...obawiam się, że dzisiejsza ilość BZDÓR w internecie pobiła wszelkie rekordy

...
aż tak wiele ich było ?myśle że kompromitujących bzdór zbyt wiele nie było? najwięcej ,takich polegających na zbaczaniu z tematu chyba, i gadaniu o bzdetach , o co konkretnego Sz. koledze MB chodziło ? ? ?
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
-
3Head - Posty:433
nie...raczej tego ,ze straciłem chęć do życia , przez to że straciłem mozliwość walki...kobieta uznała że to nie ma sensu... i teraz prawie płacze :]
hmm , przykro slyszec...
aż tak wiele ich było ?myśle że kompromitujących bzdór zbyt wiele nie było? najwięcej ,takich polegających na zbaczaniu z tematu chyba, i gadaniu o bzdetach , o co konkretnego Sz. koledze MB chodziło ?
O jedna , mala , okragla literke...
-
dejote
autor: dejote » wtorek 08 lut 2005, 16:26
...nie...raczej tego ,ze straciłem chęć do życia , przez to że straciłem mozliwość walki...kobieta uznała że to nie ma sensu... i teraz prawie płacze :]
hmm , przykro slyszec...
Miło słyszeć :)
O jedna , mala , okragla literke...

...
chyba że :D
-
Groch
Czym różnią się w praktyce USB i FireWire? Tzn jak bardzo można obciążyć jeden lub drugi przesył, by jeszcze można było sprawnie na nim pracować i nagrywać? W których momentach wysoka latencja zaczyna bardzo przeszkadzać (może cały czas)? Muszę zdecydować, czy dla mnie różnica w użytkowaniu będzie proporcjonalna do różnicy w cenie kart dźwiękowych.
-
dejote
autor: dejote » wtorek 08 lut 2005, 18:58
...Czym różnią się w praktyce USB i FireWire? Tzn jak bardzo można obciążyć jeden lub drugi przesył, by jeszcze można było sprawnie na nim pracować i nagrywać? W których momentach wysoka latencja zaczyna bardzo przeszkadzać (może cały czas)? Muszę zdecydować, czy dla mnie różnica w użytkowaniu będzie proporcjonalna do różnicy w cenie kart dźwiękowych....
Ojróżnica jest gigantyczna poszukaj sobie w necie specyfikację tych standardów :] jak chcesz porównać USB 1 i Firewire 800 to to chyba nawet nei ma sensu...w USB 1 minimalna latencja (na interfejsach z którymi miałem okazję pracować) wynosiła 12 ms(!)
-
jak chcesz porównać USB 1 i Firewire 800 to to chyba nawet nei ma sensu
Ale prawda tez jest taka , ze na FW 800 pracuje doslownie kilka karta
W temacie audio mozemy w sumie mowic tylko o USB2 i FW400
Miło słyszeć
Myslalem , ze placzesz

-
dejote
autor: dejote » wtorek 08 lut 2005, 22:47
Ale prawda tez jest taka , ze na FW 800 pracuje doslownie kilka karta
W temacie audio mozemy w sumie mowic tylko o USB2 i FW400
no nie był bym tego tkai pewien ,koledze ,o ile się nie mylę spodobął się FW 800 RME ....
Myslalem , ze placzesz

...
już nie...nie można wieczność płakać...
Kupiłem nową płytę Ksu , przyniosłem do domu (mieszkam w bloku...) paczki koncertowe po 2 kW na stronę , i katuje od rana sąsiadów ;pfacet co mieszka pode mną przylazł z płaczem że mu szklanki spadaja z suszarki...
-
Groch
autor: Groch » czwartek 10 lut 2005, 18:15
TerraTec Phase 88 Rack FireWire
8 we/wy analog, wbudowane 2 preampy z fantomasem ;), 2 we/wy MIDI, cyfra optyczna, dodatkowy port FW. Cena: 2250 PLN z VAT....
...gdzie znalazłeś tak tanio? Widziałem o tysiąc drożej!
-
autor: 3Head » czwartek 10 lut 2005, 23:02
no nie był bym tego tkai pewien ,koledze ,o ile się nie mylę spodobął się FW 800 RME ....
Lecz ogolem mowiac o interfejsach , 800 prakatycznie nie ma .
facet co mieszka pode mną przylazł z płaczem że mu szklanki spadaja z suszarki...

...
niech tez troche pocierpia, a co