...Witam , czy ktos może opisać dokładnie tą "zabawkę " firmy eventide. EIS jeszcze nigdy nie przeprowadzała testów tego sprzętu. Wiem że jest to harmonizer wokalny... i tyle.... czy działa on jak Helicon TC czy digitech, czemu jest taki drogi, co na nim można osiągnąć?
:::: DZIĘKI ::::...
Sorki że tak nie zupełnie na temat:
" EIS jeszcze nigdy nie przeprowadzała testów tego sprzętu",
- nie spodziewaj się wiele po testach w EiS, często drogim sprzętem zajmuje się pan Madziar (Manley i inne) ale na przykłady dźwiękowe nie ma co wtedy liczyć (trzeba mu zaufać na słowo).
Kiedyś zapytałem o mikrofony DPA i dowiedziałem się od p.Dobrskiego że "chyba mi się Forum pomyliło (parafrazuje jego wypowiedź) bo tu napewno nikt nie używa takowych", choć w "świecie" to jeden z poważniejszych produktów służących do zbierania tego co dla Nas najważniejsze czyli dźwięków.
Za to następuje kolejna bezsensowna odsłona mikrofonów z półki niższej od najniższej,dlaczego? bo tak najłatwiej.
Ostatnie zdanie: czekałem kiedyś na test mikrofonu który chciałem bardzo kupić, nabyłem EiS i co, i nic, pół przykładu nie było , teraz nie kupuje EiS regularnie, a tylko wtedy kiedy w Empiku sprawdze czy czasopismo&płyta zawiera to co mnie interesuje (i w komplecie).
Życzę powodzenia w zdobywaniu informacji o sprzęcie który jest naprawdę dobry.
Olearnik
(niestety sam nie miałem okazji zbyt długo obcować ze sprzętem Eventide ale słyszałem próbki pogłosów pobrane metodą konwolucji, (ze strony
http://noisevault.com) i odtworzone na wtyczce pogłosowej SIR brzmią intrygująco)