witam...
mam maly problem.
posiadam karte hoontech (nie wiem jaki model).problem polega na tym, ze kiedy odtwarzam sciezki w kubusiui jest ich wiecej niz dwie(w tym grand piano), to wlasnie grand piano wydaje taki trzaskajacy przydzwiek jakby sie przesterowywalo. to sam dzieje sie kiedy dodam do tego gitare(czysta i nie tylko).wtedy i ona trzaska, a taki "przester" wyraznie nie lezy w koncepcji:-). czy znacie moze jakies rozwiazanie lub przyczyne? bo niestety nie moge tego tak zostawic...to sie nie nadaje do niczego...prosze pomozcie.moge wyslac wam empetrojke na e-maili wtedy uslyszycie...
pozdr.d
co tak trzaska???
profesjonalne aranzacje i podklady w roznych stylach muzycznych. 509377327...
Re: co tak trzaska???
...witam...
mam maly problem.
posiadam karte hoontech (nie wiem jaki model).problem polega na tym, ze kiedy odtwarzam sciezki w kubusiui jest ich wiecej niz dwie(w tym grand piano), to wlasnie grand piano wydaje taki trzaskajacy przydzwiek jakby sie przesterowywalo. to sam dzieje sie kiedy dodam do tego gitare(czysta i nie tylko).wtedy i ona trzaska, a taki "przester" wyraznie nie lezy w koncepcji:-). czy znacie moze jakies rozwiazanie lub przyczyne? bo niestety nie moge tego tak zostawic...to sie nie nadaje do niczego...prosze pomozcie.moge wyslac wam empetrojke na e-maili wtedy uslyszycie...
pozdr.d...
moze trzaska Pan Mikolaj Trzaska :)
prawdopodobnie karta nie daje sobie rady z tym twoim "kubusiem" (wymienic)
albo masz zbyt slaby procesor i ram w kompie (wymienic).
mam maly problem.
pozdr.d...
moze trzaska Pan Mikolaj Trzaska :)
prawdopodobnie karta nie daje sobie rady z tym twoim "kubusiem" (wymienic)
albo masz zbyt slaby procesor i ram w kompie (wymienic).
TRZASKA? a co to za słowo?
No normalne, nasze, polskie.
...
Jest takie słowo jak 'trzask', ale w tym przypadku powinno być 'trzeszczy'
... chociaż z drugiej strony- 'pioruny trzaskają'- to może i karta też może
- ale ta odmiana, to już do miodka- ja tego w słowniku nie widzę w tej formie...
a może zwiększysz latecję, albo zrzucisz osobno instrumenty do wav'a najpierw?

Jest takie słowo jak 'trzask', ale w tym przypadku powinno być 'trzeszczy'

a może zwiększysz latecję, albo zrzucisz osobno instrumenty do wav'a najpierw?
ja doradzam zwiększyć latencje ,albo (jeśli to wcześniej nie występowało ) to przeinstalować system , i zmienić kubaska , bo może jakiś trefny ?:> masz oryginał ?
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
1. Spróbuj zdiagnozować sytuację: w czasie odtwarzania zobacz co wskazuje VST Performance (F12): czy błyskają czerwone ledy OVER - "system" czy "dysk",
2. Skonfiguruj Windows, jeśli masz XP znajdź na forum - niedawno była o tym mowa,
3. Sprawdź tryb pracy dysku oraz czy nie ma konfliktów sprzętowych,
4. Skonfiguruj Cubase (sterownik, latencję, bufor).
Ile masz pamięci RAM, jak masz ustawioną pamięć wirtualną - czy zarządza nią system czy masz ustawioną stałą wielkość.
2. Skonfiguruj Windows, jeśli masz XP znajdź na forum - niedawno była o tym mowa,
3. Sprawdź tryb pracy dysku oraz czy nie ma konfliktów sprzętowych,
4. Skonfiguruj Cubase (sterownik, latencję, bufor).
Ile masz pamięci RAM, jak masz ustawioną pamięć wirtualną - czy zarządza nią system czy masz ustawioną stałą wielkość.
...TRZASKA? a co to za słowo?...
E tam... to tylko Admin nie nadąża za analfabetami. I tyla!

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS