MPC 2000xl vs komputer

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
SKULA
MPC 2000xl vs komputer

Post autor: SKULA » niedziela 06 lut 2005, 21:05

Wlasnie i co dalej ???

Jak najlepiej zgrac te dwie rzeczy ze soba ???

(glownie chodzi mi o zgrywanie-przenoszenie gotowych loopow sampli songow na PC)

JEZELI KTOKOLWIEK Z WAS WIE COS NA TEN TEMAT PISZCIE !!!

Awatar użytkownika
SLP

Re: MPC 2000xl vs komputer

Post autor: SLP » poniedziałek 07 lut 2005, 12:10

...Wlasnie i co dalej ??

Jak najlepiej zgrac te dwie rzeczy ze soba ??

(glownie chodzi mi o zgrywanie-przenoszenie gotowych loopow sampli songow na PC)

JEZELI KTOKOLWIEK Z WAS WIE COS NA TEN TEMAT PISZCIE !!!

...

Musisz zsynchronizować MPC z PC za pomocą złącza MIDI i kodu MIDI CLOCK - nie wiem z jakiego programu do zgrywania korzystasz - ja to robię w Nuendo - PC wysła synchronizację "MIDI Clock" a w ustawieniach midi in w mpc ustawiam żeby łykał to samo a nie np. Midi time code.. i wszystko gra. Tempo w Nuendo ustawiam takie jak tempo kawałka w MPC, właczam nagrywanie i w tym samym momencie MPC zaczyna grać a PC nagrywać..... proste jak drut.

Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Awatar użytkownika
SKULA

Post autor: SKULA » poniedziałek 07 lut 2005, 15:26

Musisz zsynchronizować MPC z PC za pomocą złącza MIDI i kodu MIDI CLOCK - nie wiem z jakiego programu do zgrywania korzystasz - ja to robię w Nuendo - PC wysła synchronizację "MIDI Clock" a w ustawieniach midi in w mpc ustawiam żeby łykał to samo a nie np. Midi time code.. i wszystko gra. Tempo w Nuendo ustawiam takie jak tempo kawałka w MPC, właczam nagrywanie i w tym samym momencie MPC zaczyna grać a PC nagrywać..... proste jak drut.

...

dzieki ziom pomogles mi wiem juz na czym stoje podeslij mi swoi numer gg albo maila jak bys mogl mialbym jeszcze do ciebie pare pytan no chyba ze to bedzie klopot dla ciebie ale mysle ze nie

kzalegro@go2.pl

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » poniedziałek 07 lut 2005, 15:52

dzieki ziom pomogles mi wiem juz na czym stoje podeslij mi swoi numer gg albo maila jak bys mogl mialbym jeszcze do ciebie pare pytan no chyba ze to bedzie klopot dla ciebie ale mysle ze nie

kzalegro@go2.pl...

Poszedł nr GG na maila........

Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

ODPOWIEDZ