Dwie karty, jeden komp

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
lunatyk
Dwie karty, jeden komp

Post autor: lunatyk » niedziela 06 lut 2005, 13:32

Witam wszystkich!

Mam pytanko co do instalacji dwóch kart dźwiękowych w jednym PC. Obecnie mój zalążek domowego studyjka bazuje na karcie SBLive! i chyba wszyscy się ze mną zgodzą, że nie jest to najlepsze rozwiązanie... Pomału przymierzam się do kupna nowej karty (tak do 1200zł). Myśle tu o E-MU 1212M, Juli@ lub M-Audio Delta 1010 LT - jeszcze nie wiem dokładnie. Wracając do tematu; posiadam też zestaw głośników Creative'a 6.1. Chciałbym więc zostawić SBLive! w kompie i wykorzystywać go wraz z głośnikami tylko podczas oglądania filmów w systemie surround, a nową kartę używać do nagrywania i odsłuchu muzyki.

Czy ktoś już próbował czegoś takiego? Czy nie ma żadnych konfliktów sprzętowych? Czy karty "zniosą" siebie na wzajem?
Muzyk-amator, początkujący realizator ;-)

Awatar użytkownika
szkudlik

Re: Dwie karty, jeden komp

Post autor: szkudlik » niedziela 06 lut 2005, 13:39

U mnie EMU 1820 i Audigy2 pracuja bez problemow. Uzywaja nawet tych samych driverow (od EMU ma sie rozumiec)

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Paweł

Re: Dwie karty, jeden komp

Post autor: Paweł » niedziela 06 lut 2005, 14:18

Bywa różnie. Nie ma zasad. Czasami działają bez problemu, czasem się krzaczą. Generalnie łatwiej jest zmusić do współpracy dwie karty różnych firm, chyba że producent przewidział opcję współpracy kilku kart tego samego typu. Reszta jest kwestią eksperymentu. Z doświadczenia mogę powiedzieć np. że karty RME chętnie i bez problemu koegzystują z innymi, nawet najbardziej egzotycznymi.

ODPOWIEDZ