to tak na poczatek opisze moj sprzet:
procesor - 2.6ghz pentium 4
dysk - 80gb/7200rpm maxtor
ram: 256 + 512 ddram/400mhz kingstone
karta muz. : emu 0404
plyta głowna: asusP4V800
problem jest natepujacy... mam ustawiony sterownik ASIO letencja 20ms... sterownik zainstalowane z oryginalnej plyty, po zainstalowaniu łatki ze storny emu nic sie nie zmienia... no a problem jest taki ze poprostu przy 5 sciezkach w acidzie 5.0 tnie mi sie, buffor nie nadaza... po zmianie letencji na np 200ms dzieje sie to samo... w cubase tez niestety sie tnie... jak sie nalozy jaki kolwiek delay to juz mi system sie wiesza... komp jest swierzo po formacie... wszystkie sterowniki sa chyba prawidlo zainstalowane... co moze z tym byc...?? dzieki za pomoc...
jakbyscie mieli jakies konrety to piszcie na maila prostm@o2.pl
pozdrawiam
Problem z E-mu 0404
-
Re: Problem z E-mu 0404
problem jest natepujacy... mam ustawiony sterownik ASIO letencja 20ms... sterownik zainstalowane z oryginalnej plyty, po zainstalowaniu łatki ze storny emu nic sie nie zmienia... no a problem jest taki ze poprostu przy 5 sciezkach w acidzie 5.0 tnie mi sie, buffor nie nadaza... po zmianie letencji na np 200ms dzieje sie to samo... w cubase tez niestety sie tnie... jak sie nalozy jaki kolwiek delay to juz mi system sie wiesza... komp jest swierzo po formacie... wszystkie sterowniki sa chyba prawidlo zainstalowane... co moze z tym byc...?? dzieki za pomoc...
...a zobacz pan tryb pracy dysku - czy chodzi w ULTRA DMA 5. U mnie problemy z EMU (zacinanie, przerywanie) zniknęły właśnie po ustawieniu tego trybu, który po formacie przestawił się niewiadomo dlaczego.
BarryWilliams
Jest ustawione ultra dma... i bylo... a wiec to nie od tego...
moze mi napiszesz pokolei w jaki sposob mam skonfigurowac system... to zrobie to od nowa...
moze mi napiszesz pokolei w jaki sposob mam skonfigurowac system... to zrobie to od nowa...
prosze o odpowiedz od kogos kto sie na tym zna...
którą masz wersję sterowników, 1.71 ?
ilu śladów audio używasz i jakie plug-iny ?
pozdrawiam.
pozdrawiam.
...którą masz wersję sterowników, 1.71 ?
pozdrawiam....
bez pluginow, wersja sterownikow 1.7.1.10, sladow 2
pozdrawiam....
bez pluginow, wersja sterownikow 1.7.1.10, sladow 2