M-Audio Delta 1010LT vs E-MU 1212M

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
home

Post autor: home » czwartek 03 lut 2005, 17:42

Przegladalem forum i widzialem duzo topicow na temat karty E-mu ale nieznalazlem dokladnie tego czego szukam. Chodzi mi dokladnie ktora karta jest lepsza pod wzgledem:

-jakosci dzwiekow:-)

-ogulem ktora lepsza:-P

- ktora by lepiej wsuplpracowala z np. powercore

-nagrywanie vocali

jak narazie to jestem bardziej nad kupnem M-Audio ale zas E-mu ma wiecej opcji z tego co przeczytalem w opisie karty. Cena nie gra roli.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: M-Audio Delta 1010LT vs E-MU 1212M

Post autor: Groover » czwartek 03 lut 2005, 19:21

...Przegladalem forum i widzialem duzo topicow na temat karty E-mu ale nieznalazlem dokladnie tego czego szukam. Chodzi mi dokladnie ktora karta jest lepsza pod wzgledem:

-nagrywanie vocali

jak narazie to jestem bardziej nad kupnem M-Audio ale zas E-mu ma wiecej opcji z tego co przeczytalem w opisie karty. Cena nie gra roli.

...

przecież to DIAMETRALNIE różne karty! Lepsza jakośc dźwięku będzie na pewno w EMU1212M, ale nie znaczy to, że Delta brzmi źle...

EMU 1212M ma dwa symetryczne wejścia i wyjścia analogowe . Delta 1010LT ma 8 wejść i 8 wyjść ale niesymetrycznych... Każda karta będzie dobrze współpracować z PowerCorem. Do nagrywania wokali i tak musisz kupić przedwzmacniacz mikrofonowy. W EMU problemem może być wysyłka podsłuchu dla wokalisty - ma tylko jedno analogowe wyjście stereo. Rozwiązaniem może być mikser COMPACT4 - załatwi Ci sprawę prrzedwzmacniaczy i obsługi toru odsłuchowego dla wokalisty

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

home

Post autor: home » czwartek 03 lut 2005, 20:36

......Przegladalem forum i widzialem duzo topicow na temat karty E-mu ale nieznalazlem dokladnie tego czego szukam. Chodzi mi dokladnie ktora karta jest lepsza pod wzgledem:

-nagrywanie vocali

...

przecież to DIAMETRALNIE różne karty! Lepsza jakośc dźwięku będzie na pewno w EMU1212M, ale nie znaczy to, że Delta brzmi źle...

EMU 1212M ma dwa symetryczne wejścia i wyjścia analogowe . Delta 1010LT ma 8 wejść i 8 wyjść ale niesymetrycznych... Każda karta będzie dobrze współpracować z PowerCorem. Do nagrywania wokali i tak musisz kupić przedwzmacniacz mikrofonowy. W EMU problemem może być wysyłka podsłuchu dla wokalisty - ma tylko jedno analogowe wyjście stereo. Rozwiązaniem może być mikser COMPACT4 - załatwi Ci sprawę prrzedwzmacniaczy i obsługi toru odsłuchowego dla wokalisty

Pozdro

Groover...

podejrzewam ze mam chipseta nivide a E-mu z tym niechce wspulpracowac, wiec chyba bede musial kupic M-Audio... czy warto zaryzykowac i kupic E-mu?

jakie sa skutki pozniej jak E-mu niechce wspulpracowac, jak to wyglada?

tak przy okazji Motherboard to jest plyta glowna?

Awatar użytkownika
epiano

Post autor: epiano » czwartek 03 lut 2005, 22:45

MOTHERBOARD, KEYBOARD, SNOWBOARD..:) kto by się tam połapał co to znaczy ..:):):)

gdzie słyszałeś że E-mu nie chce współpracować z chipsetami Nvidia, czy chodziło Ci o Nforce2, 3 ..?

http://www.productionforums.com/emu/ - tutaj jest dużo o różnych konfiguracjach sprzętowych.

pozdrawiam z uśmiechem..:):)

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » czwartek 03 lut 2005, 22:51

EMU 1212M ma dwa symetryczne wejścia i wyjścia analogowe . Delta 1010LT ma 8 wejść i 8 wyjść ale niesymetrycznych... **********************

Nieprawda. Delta ma dwa wejścia symetryczne, nawet z pre-ampem. Co do jakości, to się chyba zgadza... Delta to sporo starsza karta...
...phi...

ODPOWIEDZ