......Przegladalem forum i widzialem duzo topicow na temat karty E-mu ale nieznalazlem dokladnie tego czego szukam. Chodzi mi dokladnie ktora karta jest lepsza pod wzgledem:
-jakosci dzwiekow:-)
-ogulem ktora lepsza:-P
- ktora by lepiej wsuplpracowala z np. powercore
-nagrywanie vocali
M-Audio Delta 1010LT vs E-MU 1212M
jak narazie to jestem bardziej nad kupnem M-Audio ale zas E-mu ma wiecej opcji z tego co przeczytalem w opisie karty. Cena nie gra roli.
...
przecież to DIAMETRALNIE różne karty! Lepsza jakośc dźwięku będzie na pewno w EMU1212M, ale nie znaczy to, że Delta brzmi źle...
EMU 1212M ma dwa symetryczne wejścia i wyjścia analogowe . Delta 1010LT ma 8 wejść i 8 wyjść ale niesymetrycznych... Każda karta będzie dobrze współpracować z PowerCorem. Do nagrywania wokali i tak musisz kupić przedwzmacniacz mikrofonowy. W EMU problemem może być wysyłka podsłuchu dla wokalisty - ma tylko jedno analogowe wyjście stereo. Rozwiązaniem może być mikser COMPACT4 - załatwi Ci sprawę prrzedwzmacniaczy i obsługi toru odsłuchowego dla wokalisty
Pozdro
Groover...
podejrzewam ze mam chipseta nivide a E-mu z tym niechce wspulpracowac, wiec chyba bede musial kupic M-Audio... czy warto zaryzykowac i kupic E-mu?
jakie sa skutki pozniej jak E-mu niechce wspulpracowac, jak to wyglada?
tak przy okazji Motherboard to jest plyta glowna?