Karta dźwiękowa do laptopa
Słyszałem, że dźwięk nagywany przez USB to nie najlesze rozwiązanie. Jeśli tak, czy isnieje inne lepsze połączenie karty dźwiękowej z laptopem? Zależy mi na conajmniej 8 kanałach audio.
Re: Karta dźwiękowa do laptopa
Chodzi Ci o 8 wlotow czy 8 wylotow? W pierwszej opcji mozna skorzystac z co bardziej zaawansowanych interfesjow via FireWire. W drugiej mozna sie posluzyc nowa karta PCMCIA Creativa. Sie bodajże zwie Audigy 2 Notebook i ma osiem wyjść (7.1 surround, ale to w koncu osiem sztywnych wylotow).
...Słyszałem, że dźwięk nagywany przez USB to nie najlesze rozwiązanie. Jeśli tak, czy isnieje inne lepsze połączenie karty dźwiękowej z laptopem? Zależy mi na conajmniej 8 kanałach audio....
Ja tam czekam cierpilwie na to
Ja tam czekam cierpilwie na to
...Chodzi Ci o 8 wlotow czy 8 wylotow?
Przede wszystkim 8 wlotów, wy... może być mniej, ale nie musi.
Przede wszystkim 8 wlotów, wy... może być mniej, ale nie musi.
-
A mogę podłączyć do laptopa starego, stacjonarnego blaszaka z kartą EMU i używać tej karty ale programy typu Cubase i VST odpalać z laptopa? Jest w ogóle możliwe takie połączenie?
Barry
Barry
Może znacie jakieś karty: 8 wejść, 8 wyjść audio + midi działające przez FireWire?
...Może znacie jakieś karty: 8 wejść, 8 wyjść audio + midi działające przez FireWire?...
TerraTec Phase 88 Rack FireWire
8 we/wy analog, wbudowane 2 preampy z fantomasem ;), 2 we/wy MIDI, cyfra optyczna, dodatkowy port FW. Cena: 2250 PLN z VAT.
8 we/wy analog, wbudowane 2 preampy z fantomasem ;), 2 we/wy MIDI, cyfra optyczna, dodatkowy port FW. Cena: 2250 PLN z VAT.
A dlaczego z dźwiękiem nagranym przez USB miałoby być coś "nie tak" ?
...A dlaczego z dźwiękiem nagranym przez USB miałoby być coś "nie tak" ?...
Podobno ten przesył jest stratny, więc i dźwięk po nim pewnie nie najlepszy. Nie sprawdzałem tego, ale tak gdzieś czytałem. Wole dmuchać na zimne, bo nie małą kasę trzeba wydać na kartę.
Podobno ten przesył jest stratny, więc i dźwięk po nim pewnie nie najlepszy. Nie sprawdzałem tego, ale tak gdzieś czytałem. Wole dmuchać na zimne, bo nie małą kasę trzeba wydać na kartę.
...a może coś poniżej 2000zł? Nie orientuję się również w cenach i w necie nic ciekawego nie mogę znalźć.