Behringer B-Control Audio BCA2000
Mam pytanie?
Chcę nagrywać wokal i gitarę jednocześnie.
Czy wybrać w/w kartę czy może dołożyc parę zeta i kupić ESI QuataFire 610? Do nagrań używam laptopa AMD Sampron 2800 + 512MB.
Behringer B-Control Audio BCA2000 - czy warto?
Re: Behringer B-Control Audio BCA2000 - czy warto?
Mam BCA okolo miesiaca i moge podzielic sie wrazeniami.
Nagrywalem wokal przez pojemnosciowke bez i -z uzyciem wbudowanego mini procesora dynamiki i musze powiedziec ze nie zawiodlem sie: szumy male, dynamika duza. Uzywalem BCA jako interfejs MIDI i tez bez zarzutu. Nagrywalem syntezator rowniez bez problemow. Nagrywalem w Sonarze i CoolEditPro z parametrami do 48kHz/24bity (mozna 96kHz) bez wiekszych problemow.
Jako plusy jeszcze wymienie:
- dwa regulowane wyjscia sluchawkowe (dla mnie jedna z najwazniejszych cech - szkoda ze nie da sie przypisac roznych sygnalow, ale coz - budzetowka)
- bardzo dobre wskazniki poziomow sygnalow (i inne swiatelka tez sa dobrze opisane i widoczne)
- dla mnie doskonale, intuicyjne rozmieszczenie suwakow i pokretel
Niestety nie nagrywalem gitary wiec na temat jakosci wejscia wysokoimpedancyjnego sie nie wypowiem.
Jako minusy wymienie:
- wciaz slabe drivery (chociaz ostatnia wersja jest juz prawie dobra)
- reklama i instrukcja czesciowo wprowadza niejasnosc ze mozna nagrac trzy kanaly rownoczesnie (stereo + mono) - mozna ale nie da sie ich ustawic jako oddzielne sciezki.
Nie wiem czy cos Ci to dalo, ale jak by co to wiedz gdzie mnie znalezc
Jako podsumowanie powiem ESI to 35% wiecej pieniedzy niz BCA, a BCA to wiecej pieniedzy niz np. Edirol... lista podobnych interfejsow jest dluga, a oczekiwania rozne.
Nagrywalem wokal przez pojemnosciowke bez i -z uzyciem wbudowanego mini procesora dynamiki i musze powiedziec ze nie zawiodlem sie: szumy male, dynamika duza. Uzywalem BCA jako interfejs MIDI i tez bez zarzutu. Nagrywalem syntezator rowniez bez problemow. Nagrywalem w Sonarze i CoolEditPro z parametrami do 48kHz/24bity (mozna 96kHz) bez wiekszych problemow.
Jako plusy jeszcze wymienie:
- dwa regulowane wyjscia sluchawkowe (dla mnie jedna z najwazniejszych cech - szkoda ze nie da sie przypisac roznych sygnalow, ale coz - budzetowka)
- bardzo dobre wskazniki poziomow sygnalow (i inne swiatelka tez sa dobrze opisane i widoczne)
- dla mnie doskonale, intuicyjne rozmieszczenie suwakow i pokretel
Niestety nie nagrywalem gitary wiec na temat jakosci wejscia wysokoimpedancyjnego sie nie wypowiem.
Jako minusy wymienie:
- wciaz slabe drivery (chociaz ostatnia wersja jest juz prawie dobra)
- reklama i instrukcja czesciowo wprowadza niejasnosc ze mozna nagrac trzy kanaly rownoczesnie (stereo + mono) - mozna ale nie da sie ich ustawic jako oddzielne sciezki.
Nie wiem czy cos Ci to dalo, ale jak by co to wiedz gdzie mnie znalezc

Jako podsumowanie powiem ESI to 35% wiecej pieniedzy niz BCA, a BCA to wiecej pieniedzy niz np. Edirol... lista podobnych interfejsow jest dluga, a oczekiwania rozne.
Re: Behringer B-Control Audio BCA2000 - czy warto?
Dzięki za info. EMC
Może ktoś inny ma doświadczenia z BCA podczas nagrywania gitary?
Szczególnie mnie interesuje jak zachowuje się BCA przy nagrywaniu jednocześnie wokalu i gitary.
Z góry dzięki za info.

Może ktoś inny ma doświadczenia z BCA podczas nagrywania gitary?
Szczególnie mnie interesuje jak zachowuje się BCA przy nagrywaniu jednocześnie wokalu i gitary.
Z góry dzięki za info.