...**********************
A zmieniałeś ustawienia w panelu sterowania karty ?
Czy masz możliwość wyboru między trybem ASIO a innymi ?
...
Zmienialem wielkosci bufora, tez nic.
Nie ma mozliwosci przełączania pomiędzy trybem ASIO a innymi, przynajmniej ja o tym nic nie wiem....
Jak widać z tą kartą są jakieś problemy:
http://akutech.republika.pl/testy/phase22/phase22.htm
Na tej stronie są też linki do screen'ów z ustawieniami miksera. Nie wiem czy już to widziałeś, jeżeli nie to upewnij się, że masz takie ustawienia u siebie. Bufor dla Asio można dać większy.
Mam jeszcze pytanie, czy te problemy występują tylko pod aplikacjami do filmów, winamp'em itd. ? Czy w konkretnych programach do muz. (nie wiem na jakim sofcie pracujesz) jest to samo ?
PHASE 22
Re: PHASE 22
Mam jeszcze pytanie, czy te problemy występują tylko pod aplikacjami do filmów, winamp'em itd. ? Czy w konkretnych programach do muz. (nie wiem na jakim sofcie pracujesz) jest to samo ? ...
Nie ma zadnych problemow przy pracy z aplikacjami audio-midi. W tym wypdku karta sprawuje sie - jak dla mnie - bardzo dobrze.
Nie ma zadnych problemow przy pracy z aplikacjami audio-midi. W tym wypdku karta sprawuje sie - jak dla mnie - bardzo dobrze.
...Mam jeszcze pytanie, czy te problemy występują tylko pod aplikacjami do filmów, winamp'em itd. ? Czy w konkretnych programach do muz. (nie wiem na jakim sofcie pracujesz) jest to samo ? ...
...
Sprawdź może jeszcze inne ustawienia w sekcji Master Clock w mikserze (jeżeli jeszcze tego nie robiłeś). Może zmiana próbkowania na 48kHz coś da. Nie znam się tak dobrze, ale możliwe że sterowniki WDM są skopane, skoro są problemy tylko z programami do multimediów. W każdym bądź razie nie jest tragicznie, możesz z drugim systemem(ten do multimediów) używać przecież karty zintegrowanej, a w systemie do audio korzystać z Phase 22.
Można też napisać e-mail do producenta lub dystrybutora i dokładnie opisać problem, ale nie wiem czy Ci odpowiedzą.
Pozdrawiam.
...
Sprawdź może jeszcze inne ustawienia w sekcji Master Clock w mikserze (jeżeli jeszcze tego nie robiłeś). Może zmiana próbkowania na 48kHz coś da. Nie znam się tak dobrze, ale możliwe że sterowniki WDM są skopane, skoro są problemy tylko z programami do multimediów. W każdym bądź razie nie jest tragicznie, możesz z drugim systemem(ten do multimediów) używać przecież karty zintegrowanej, a w systemie do audio korzystać z Phase 22.
Można też napisać e-mail do producenta lub dystrybutora i dokładnie opisać problem, ale nie wiem czy Ci odpowiedzą.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam....
Wygląda na to, ze własnie sterowniki WDM nie dzialaja tak jak trzeba.
Jestem juz w kontakcie z dystrybutorem....
Dzieki wielkie bullet za zaangazowanie i pomoc. Pozdrawiam.
Pozdrawiam....
Wygląda na to, ze własnie sterowniki WDM nie dzialaja tak jak trzeba.
Jestem juz w kontakcie z dystrybutorem....
Dzieki wielkie bullet za zaangazowanie i pomoc. Pozdrawiam.