PHASE 22

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
bullet
Re: PHASE 22

Post autor: bullet » poniedziałek 03 sty 2005, 12:59

...**********************

A zmieniałeś ustawienia w panelu sterowania karty ?

Czy masz możliwość wyboru między trybem ASIO a innymi ?

...

Zmienialem wielkosci bufora, tez nic.

Nie ma mozliwosci przełączania pomiędzy trybem ASIO a innymi, przynajmniej ja o tym nic nie wiem....

Jak widać z tą kartą są jakieś problemy:

http://akutech.republika.pl/testy/phase22/phase22.htm

Na tej stronie są też linki do screen'ów z ustawieniami miksera. Nie wiem czy już to widziałeś, jeżeli nie to upewnij się, że masz takie ustawienia u siebie. Bufor dla Asio można dać większy.

Mam jeszcze pytanie, czy te problemy występują tylko pod aplikacjami do filmów, winamp'em itd. ? Czy w konkretnych programach do muz. (nie wiem na jakim sofcie pracujesz) jest to samo ?

Awatar użytkownika
leny
Kontakt:

Post autor: leny » poniedziałek 03 sty 2005, 15:42

Mam jeszcze pytanie, czy te problemy występują tylko pod aplikacjami do filmów, winamp'em itd. ? Czy w konkretnych programach do muz. (nie wiem na jakim sofcie pracujesz) jest to samo ? ...

Nie ma zadnych problemow przy pracy z aplikacjami audio-midi. W tym wypdku karta sprawuje sie - jak dla mnie - bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
bullet

Post autor: bullet » poniedziałek 03 sty 2005, 16:33

...Mam jeszcze pytanie, czy te problemy występują tylko pod aplikacjami do filmów, winamp'em itd. ? Czy w konkretnych programach do muz. (nie wiem na jakim sofcie pracujesz) jest to samo ? ...

Nie ma zadnych problemow przy pracy z aplikacjami audio-midi. W tym wypdku karta sprawuje sie - jak dla mnie - bardzo dobrze.

...

Sprawdź może jeszcze inne ustawienia w sekcji Master Clock w mikserze (jeżeli jeszcze tego nie robiłeś). Może zmiana próbkowania na 48kHz coś da. Nie znam się tak dobrze, ale możliwe że sterowniki WDM są skopane, skoro są problemy tylko z programami do multimediów. W każdym bądź razie nie jest tragicznie, możesz z drugim systemem(ten do multimediów) używać przecież karty zintegrowanej, a w systemie do audio korzystać z Phase 22.

Można też napisać e-mail do producenta lub dystrybutora i dokładnie opisać problem, ale nie wiem czy Ci odpowiedzą.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
leny
Kontakt:

Post autor: leny » wtorek 04 sty 2005, 10:39

Można też napisać e-mail do producenta lub dystrybutora i dokładnie opisać problem, ale nie wiem czy Ci odpowiedzą.

Pozdrawiam....

Wygląda na to, ze własnie sterowniki WDM nie dzialaja tak jak trzeba.

Jestem juz w kontakcie z dystrybutorem....

Dzieki wielkie bullet za zaangazowanie i pomoc. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ