Radeon 9100 i dwa monitory

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
force
Radeon 9100 i dwa monitory

Post autor: force » piątek 03 gru 2004, 13:46

piszę w imieniu kolegi, który ma problem z dwoma monitorami:

"kupiłem przejsciówkę (do mojego Radeona 9100 DVI VIVO) DVI - monitor VGA i nie miało być problemu z podłączeniem drugiego monitora CRT. Miało być tak, że w właściwościach ekranu uruchamia się drugą jednostkę jako kopię pierwszej (wyświetla to samo) albo jako rozszerzającą pulpit. I nic nie działa..."

Może ktoś z Was wie jak to rozwiązać?

dzięki.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
student

Re: Radeon 9100 i dwa monitory

Post autor: student » piątek 03 gru 2004, 18:49

...piszę w imieniu kolegi, który ma problem z dwoma monitorami:

"kupiłem przejsciówkę (do mojego Radeona 9100 DVI VIVO) DVI - monitor VGA i nie miało być problemu z podłączeniem drugiego monitora CRT. Miało być tak, że w właściwościach ekranu uruchamia się drugą jednostkę jako kopię pierwszej (wyświetla to samo) albo jako rozszerzającą pulpit. I nic nie działa..."

dzięki....

Jak to "nic nie działa"? Może nie ma prądu??

:)

Właściwości ekranu/ustawienia/zaawansowane/ekrany

Przy ikonce drugiego monitora kliknij czerwony przycisk on/off, zastosuj - i masz klona na drugim monitorze.

Jeśli chcesz rozszerzyć pulpit, to troszkę inaczej:

Otwórz właściwości ekranu, kliknij prawym na drugim monitorze, przestaw go na "włączony", zastosuj, w razie potrzeby kliknij zaawansowane/ekrany i wybierz 1 dla głównego monitora a 2 dla dodatkowego - lub odwrotnie. :)

Zastosuj!

Możesz teraz korzystać z jednego pulpitu na dwóch monitorach.

Powyższe procedury działają dla Radeona 9200 pod Win 98, sądze że u Ciebie będzie podobnie.

Pozdr.

Awatar użytkownika
lep

Re: Radeon 9100 i dwa monitory

Post autor: lep » piątek 03 gru 2004, 23:18

...piszę w imieniu kolegi, który ma problem z dwoma monitorami:

dzięki....

Ja do radeona 9200 mam programik zarządzający podłąćzonymi monitorami hydravision?? chyba tak się nazywa.Bardzo fajna rzecz
www.homstudio.com.pl

ODPOWIEDZ