piszę w imieniu kolegi, który ma problem z dwoma monitorami:
"kupiłem przejsciówkę (do mojego Radeona 9100 DVI VIVO) DVI - monitor VGA i nie miało być problemu z podłączeniem drugiego monitora CRT. Miało być tak, że w właściwościach ekranu uruchamia się drugą jednostkę jako kopię pierwszej (wyświetla to samo) albo jako rozszerzającą pulpit. I nic nie działa..."
Może ktoś z Was wie jak to rozwiązać?
dzięki.
Radeon 9100 i dwa monitory
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
Re: Radeon 9100 i dwa monitory
...piszę w imieniu kolegi, który ma problem z dwoma monitorami:
"kupiłem przejsciówkę (do mojego Radeona 9100 DVI VIVO) DVI - monitor VGA i nie miało być problemu z podłączeniem drugiego monitora CRT. Miało być tak, że w właściwościach ekranu uruchamia się drugą jednostkę jako kopię pierwszej (wyświetla to samo) albo jako rozszerzającą pulpit. I nic nie działa..."
dzięki....
Jak to "nic nie działa"? Może nie ma prądu??
:)
Właściwości ekranu/ustawienia/zaawansowane/ekrany
Przy ikonce drugiego monitora kliknij czerwony przycisk on/off, zastosuj - i masz klona na drugim monitorze.
Jeśli chcesz rozszerzyć pulpit, to troszkę inaczej:
Otwórz właściwości ekranu, kliknij prawym na drugim monitorze, przestaw go na "włączony", zastosuj, w razie potrzeby kliknij zaawansowane/ekrany i wybierz 1 dla głównego monitora a 2 dla dodatkowego - lub odwrotnie. :)
Zastosuj!
Możesz teraz korzystać z jednego pulpitu na dwóch monitorach.
Powyższe procedury działają dla Radeona 9200 pod Win 98, sądze że u Ciebie będzie podobnie.
Pozdr.
dzięki....
Jak to "nic nie działa"? Może nie ma prądu??
:)
Właściwości ekranu/ustawienia/zaawansowane/ekrany
Przy ikonce drugiego monitora kliknij czerwony przycisk on/off, zastosuj - i masz klona na drugim monitorze.
Jeśli chcesz rozszerzyć pulpit, to troszkę inaczej:
Otwórz właściwości ekranu, kliknij prawym na drugim monitorze, przestaw go na "włączony", zastosuj, w razie potrzeby kliknij zaawansowane/ekrany i wybierz 1 dla głównego monitora a 2 dla dodatkowego - lub odwrotnie. :)
Zastosuj!
Możesz teraz korzystać z jednego pulpitu na dwóch monitorach.
Powyższe procedury działają dla Radeona 9200 pod Win 98, sądze że u Ciebie będzie podobnie.
Pozdr.
Re: Radeon 9100 i dwa monitory
...piszę w imieniu kolegi, który ma problem z dwoma monitorami:
dzięki....
Ja do radeona 9200 mam programik zarządzający podłąćzonymi monitorami hydravision?? chyba tak się nazywa.Bardzo fajna rzecz
dzięki....
Ja do radeona 9200 mam programik zarządzający podłąćzonymi monitorami hydravision?? chyba tak się nazywa.Bardzo fajna rzecz

www.homstudio.com.pl