Która płyta lepsza?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
bck
Re: Która płyta lepsza?

Post autor: bck » sobota 27 lis 2004, 04:11

dziekuje wszystkim za wypowiedzi. przyznam szczerze ze mialem spory dylemat w wyborze ale chyba zdecyduje sie juz na MSI K8N Neo-Platinum lub MSI K8T FSR z tymze zamiast Semprona 3100 wezme najtanszego Athlona64 (2800).

w testach wypada odrobine lepiej niz athlonxp, wiec zadecydowala technologia Cool'n'quite. nie lubie po prostu gdy mi cos szumi jak nie musi, a pozatym ta plytka MSI ma radiatorek, moja grafika tez:)

ale w zwiazku z tym mialbym jeszcze jedno pytanko, w szczegolnosci do uzytkownikow tej plyty MSI, ktorych tu pare sie wypowiadalo, jak w codziennej pracy sprawuje sie ta opcja (cool'n'quite)

czy rzeczywiscie tak efektywnie potrafi obnizyc predkosc wiatraka oraz dynamicznie zmniejszac czestotliwosc pracy procesora gdy niepotrzebne jest jego najwieksze uzycie?

nie wiem tez czy np. przy nagrywaniu sciezek, taka dynamiczna zmiana nie bedzie negatywnie wplywala na sam proces rejestracji dzwieku?

ODPOWIEDZ