Jak podłączyć mikser do karty?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
keiaz
Re: Jak podłączyć mikser do karty?

Post autor: keiaz » poniedziałek 22 lis 2004, 16:37

W jaki sposób podłączyć mikrofon pojemnościowy do miksera? Problem polaga na tym, że kupiłem sobie AKG C2000B i teraz jak podłączam go do miksera to mi nie działa, może robie coś nie tak? (mikser mam z fantomem + 48V) A może mam zły kabel (mam po jedej stronie jack 3,5 a po drugiej XLR) Następnie kable wyprowadzone z miksera mam podpięte pod komputer. Bardzo wdzięczny będę za pomoc:D

LEPIEJ ROBIĆ NIŻ GADAĆ

makaronix

Post autor: makaronix » poniedziałek 22 lis 2004, 16:50

...W jaki sposób podłączyć mikrofon pojemnościowy do miksera? Problem polaga na tym, że kupiłem sobie AKG C2000B i teraz jak podłączam go do miksera to mi nie działa, może robie coś nie tak? (mikser mam z fantomem + 48V) A może mam zły kabel (mam po jedej stronie jack 3,5 a po drugiej XLR) Następnie kable wyprowadzone z miksera mam podpięte pod komputer. Bardzo wdzięczny będę za pomoc:D

...

Satry mikrofon to sei podłącza pzrewodem symetrycznym XLR-XLR jak piwnasz jackeim do mixera mikrofon to syganł nie przechodzi prze preamp chhyyba ze xle Cie zrozumiałem
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » poniedziałek 22 lis 2004, 16:52

...W jaki sposób podłączyć mikrofon pojemnościowy do miksera? Problem polaga na tym, że kupiłem sobie AKG C2000B i teraz jak podłączam go do miksera to mi nie działa, może robie coś nie tak? (mikser mam z fantomem + 48V) A może mam zły kabel (mam po jedej stronie jack 3,5 a po drugiej XLR) Następnie kable wyprowadzone z miksera mam podpięte pod komputer. Bardzo wdzięczny będę za pomoc:D

...

Phantom ma to do siebie, ze nigdy nie wystepuje na Jackach. Trza miec XLR-XLR.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
keiaz

Post autor: keiaz » poniedziałek 22 lis 2004, 16:59

......W jaki sposób podłączyć mikrofon pojemnościowy do miksera? Problem polaga na tym, że kupiłem sobie AKG C2000B i teraz jak podłączam go do miksera to mi nie działa, może robie coś nie tak? (mikser mam z fantomem + 48V) A może mam zły kabel (mam po jedej stronie jack 3,5 a po drugiej XLR) Następnie kable wyprowadzone z miksera mam podpięte pod komputer. Bardzo wdzięczny będę za pomoc:D

...

Phantom ma to do siebie, ze nigdy nie wystepuje na Jackach. Trza miec XLR-XLR.

...

ahaaaaa:D NIewiedziałem tego że fantom jest tylko w XLR`ach, teraz to już wszystko jasne:D Muszę po prostu upić sobie kabel z jednej strony męski XLR z z drugiej żeński XLR - dobrze zrozumiałem? :) Jeszcze jedna sprawa: ile orientacyjnie taki kabel może kosztować ( ok. 5 m)? Pozdrwiam
LEPIEJ ROBIĆ NIŻ GADAĆ

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » poniedziałek 22 lis 2004, 21:11

Ja kupiłem kabel Schulza z metra, dokładnie SL-4, koszt to 13zł/mb, ale kabelek jest naprawdę dobrze zrobiony. Weź tylko jeszcze pod uwagę to, że wtyczki muszą być dobrej jakości bo na nich można naprawdę sporo stracić.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ