E-mu 1820m

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Monaster
E-mu 1820m

Post autor: Monaster » czwartek 30 wrz 2004, 16:27

Pracuje na Cubase 2.2 SX.W Vst Multitrack sa ustawione sterowniki ASIO.Podpinam instrument do 1l/1R.Wyjscie do 1L/!R.Niestety nie moge wprowadzic sygnalu z instrumentu na mixer Cubase.Podobnie jest z WaveLab.Czy ktos może mi pomóc?Nie jestem dokladnie zaznajomiony z ta karta.Wiem,ze trzeba to zrobic jakims isertem metoda przeciagnij i upusc.Probowalem różnie i nic.Dziękuje serdecznie,jeżeli ktoś zechce mnie objasnić.

Awatar użytkownika
ovca

Re: E-mu 1820m

Post autor: ovca » piątek 01 paź 2004, 10:08

hmm... nie wiem czemu zaczales nowy temat jesli chodzi o to samo (dobrze rozumiem?), ale powtorze jeszcze raz - jesli cos nie dziala albo masz dalsze pytania - pytaj;

Wiec jeszcze raz (z mala poprawka):

...musisz wpiac w tory fizycznych wejsc mixera wysylki do Asio -> Host - ale one sa juz 'fabrycznie' wpiete wiec powinno byc OK;

(w ustawieniach Audio Cubase wybierasz oczywiscie sterowniki E-mu Asio !)

Natomiast zebys mogl nagrywac w WaveLab musicz na tor fizycznego wejscia w mixerze w ktory wpiales instrument dodatkowo zapiac wysylke do Wave L/R -> Host

ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

Awatar użytkownika
epiano

Post autor: epiano » piątek 01 paź 2004, 10:47

1. Próbowałeś ASIO DIRECT MONITORING ?

2. Czy w Cub. masz ustawiony monitoring audio?

3. Czy działają wskażniki poziomu w mikserze karty kiedy wprowadzasz sygnał audio ?

pozdr.

Awatar użytkownika
Monaster

Post autor: Monaster » piątek 01 paź 2004, 14:42

...1. Próbowałeś ASIO DIRECT MONITORING ?

2. Czy w Cub. masz ustawiony monitoring audio?

3. Czy działają wskażniki poziomu w mikserze karty kiedy wprowadzasz sygnał audio ?

pozdr....

Naturalnie, Direct Monitoring jest właczony.Wskazniki poziomu działają tylko m mikserze E-mu,niestety w Cubase nie.W mikserze E-mu podpinam instrument do 1L/1R in.Wyjscie na wzmacniacz,czyli out jest też na 1L/1R.Tu nie mam problemu,gdzie ma wychodzic sygnal.Mam problemy z elementami typu Dock,Host.Moze podalbys mi jakis konkretny schemat.?

Awatar użytkownika
Monaster

Post autor: Monaster » piątek 01 paź 2004, 14:46

...hmm... nie wiem czemu zaczales nowy temat jesli chodzi o to samo (dobrze rozumiem?), ale powtorze jeszcze raz - jesli cos nie dziala albo masz dalsze pytania - pytaj;

Wiec jeszcze raz (z mala poprawka):

...musisz wpiac w tory fizycznych wejsc mixera wysylki do Asio -> Host - ale one sa juz 'fabrycznie' wpiete wiec powinno byc OK;

(w ustawieniach Audio Cubase wybierasz oczywiscie sterowniki E-mu Asio !)

Natomiast zebys mogl nagrywac w WaveLab musicz na tor fizycznego wejscia w mixerze w ktory wpiales instrument dodatkowo zapiac wysylke do Wave L/R -> Host

ovca...

Dzięki.Własnie opisalem problem i gdybys zechcial przeczytac i podac mi konkretnie jakis schemat.Sorry,nie jestem tak daleko jak ty...

ODPOWIEDZ