Witam
Problem wygląda następująco. Raz na jakiś czas pojawia się dziwne brumienie (nie zawsze), moje podejrzenie padło na brak uziemienia ale problem pojawił mi się parę razy w salach w których na pewno uziemienie było. brumienie trwa kilka, kilkanaście sekund i znika. czasmi w ogóle się nie pojawia. Gitara J&D brother podłączona jest do głowy H&k Tour Reverb . Wiem że sprzęt ten to nie pierwsza liga ale nie wierzę że nie można tego jakoś obejść.
Liczę na waszą pomoc
pozdrawiam
Gitara elektryczna i brumy
Re: Gitara elektryczna i brumy
...Witam
Problem wygląda następująco. Raz na jakiś czas pojawia się dziwne brumienie (nie zawsze), moje podejrzenie padło na brak uziemienia ale problem pojawił mi się parę razy w salach w których na pewno uziemienie było. brumienie trwa kilka, kilkanaście sekund i znika. czasmi w ogóle się nie pojawia. Gitara J&D brother podłączona jest do głowy H&k Tour Reverb . Wiem że sprzęt ten to nie pierwsza liga ale nie wierzę że nie można tego jakoś obejść.
Liczę na waszą pomoc
pozdrawiam...
Sprawdź kable, a jak to nie da rady to gniazdo w gitarze. Może coś tam nie sztymuje. Ponadto nie pokładaj wiary w uziemienie - najczęściej jest to fikcja literacka, często też w sieci dzieją się dziwne rzeczy, wystarczy,że na przykład na trzecim piętrze włączy się agregat od lodówki i tyłek blada. Pocieszę Cię, że mój Fender i Gibson też często brumią. Nie poradzisz.
H
Liczę na waszą pomoc
pozdrawiam...
Sprawdź kable, a jak to nie da rady to gniazdo w gitarze. Może coś tam nie sztymuje. Ponadto nie pokładaj wiary w uziemienie - najczęściej jest to fikcja literacka, często też w sieci dzieją się dziwne rzeczy, wystarczy,że na przykład na trzecim piętrze włączy się agregat od lodówki i tyłek blada. Pocieszę Cię, że mój Fender i Gibson też często brumią. Nie poradzisz.
H
...Ponadto nie pokładaj wiary w uziemienie - najczęściej jest to fikcja literacka, często też w sieci dzieją się dziwne rzeczy, wystarczy,że na przykład na trzecim piętrze włączy się agregat od lodówki i tyłek blada.
Hmm, a to interesujące... Fikcjion mówisz..?
Faraday się w grobie przewraca
...
Nie chodzi mi o teorię, a o polską myśl instalacyjną w postaci pana Kazia, który kładł kable.
H
Hmm, a to interesujące... Fikcjion mówisz..?

Faraday się w grobie przewraca

...
Nie chodzi mi o teorię, a o polską myśl instalacyjną w postaci pana Kazia, który kładł kable.
H
Na sporadyczne szumy nieraz nic sie nie poradzi . Gorzej , jesli te szumy wrecz nie daja Ci spokojnie grac . Wtedy trzeba popatrzec na swoj sprzet , moze jakies wtyczki .
Taki sam problem jest np. z radiami . Nieraz zdarzalo mi sie , ze moj Gibson lapie ruskie radia . I niewiele mozna zrobic , to nawet czasem w studiach jest problemem . Sa sposoby - ALE
pozdrawiam;
Taki sam problem jest np. z radiami . Nieraz zdarzalo mi sie , ze moj Gibson lapie ruskie radia . I niewiele mozna zrobic , to nawet czasem w studiach jest problemem . Sa sposoby - ALE

pozdrawiam;
Ja Ci Panie Szanowny Monter dam "brum, brum wywiadzik..."
Ty się nie buntuj i nie sarkaj tylko radź jak wiesz....
A jak nie wiesz......to...montuj
pozdrowiska
[addsig]
Ty się nie buntuj i nie sarkaj tylko radź jak wiesz....
A jak nie wiesz......to...montuj

pozdrowiska
[addsig]
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...