Mixer Compact 4 + POD XT

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Karlos
Mixer Compact 4 + POD XT

Post autor: Karlos » środa 22 wrz 2004, 19:34

Chciałbym spiąć oba urządzenia, po to by np. ocieplić brzmienie mikrofonu (MXL 1006) brzmieniem Tube Preamp, dodać efektu, itp. Jak byście radzili wpiąć POD'a?Pomiędzy mikrofon a mikser, czy na któreś wyjście z miksera do karty? Bo chyba nie da się wpiąć go w gniazdo insert dla procesorów sygnału np. kompresora (a może się da, tylko trzeba przełaczyć coś w setupie POD'a??).

Dziękuję z góry za pomoc i zainteresowanie tematem.

Awatar użytkownika
force

Re: Mixer Compact 4 + POD XT

Post autor: force » środa 22 wrz 2004, 19:45

Faktycznie, jakiś tydzień kombinatorów
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » czwartek 23 wrz 2004, 13:39

niestety uzycie PODa do tego celu jest mocno ograniczone faktem ze jego wejsice to typowe wejscie gitarowe (wysokoimpenancyjne).

Wersja rackowa poda xt (pro) mozna swobodnie uzywac jako procesor efektow (ma dedykowane wejsice liniowe).

Z podem mozesz sprobowac - zrobic (kupic) kabel typu insert i wpiac poda jako efekt insertowany w kanal na ktorym masz mikdofon. Oczywiscie musisz ustawic symulacje wzmacniacza typu 'tube preamp' ew. efekty fx i wylaczyc symulacje kolun gitarowych.

Nie mniej b.duzym problemem moze byc niedopasowanie poziomow wyjcia na insercie i wejscia na podzie ... nie wroze temu zbyt dobrych efektow - ale co tam - sprobuj !
Warszawa - 'home' studio

Karlos

Post autor: Karlos » piątek 24 wrz 2004, 11:45

...niestety uzycie PODa do tego celu jest mocno ograniczone faktem ze jego wejsice to typowe wejscie gitarowe (wysokoimpenancyjne).

Wersja rackowa poda xt (pro) mozna swobodnie uzywac jako procesor efektow (ma dedykowane wejsice liniowe).

Z podem mozesz sprobowac - zrobic (kupic) kabel typu insert i wpiac poda jako efekt insertowany w kanal na ktorym masz mikdofon. Oczywiscie musisz ustawic symulacje wzmacniacza typu 'tube preamp' ew. efekty fx i wylaczyc symulacje kolun gitarowych.

Nie mniej b.duzym problemem moze byc niedopasowanie poziomow wyjcia na insercie i wejscia na podzie ... nie wroze temu zbyt dobrych efektow - ale co tam - sprobuj !...

Dzięki serdecznie, bardzo to pomocne i pouczające.

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
go

Post autor: go » piątek 24 wrz 2004, 21:26

...Ja bym przepuścił dźwięk najpierw przez rurę od kaloryfera, a potem przez "Kasprzaka".

...

przez rure to coś nowego ale extra musi być niezły odlot

powiedzcie coś na temat mixera Compact 4 a jest i 10 jakie są czy warto się w nie pakować chce sobie coś takiego sprawić proszę o podpowiedz Go

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » sobota 25 wrz 2004, 11:35

Myślę, że warto. Za tą cenę nie kupi się(chyba) na tyle dobrych przedwzmacniaczy. (compact4)

Podobno tanie przedwzmacniacze Behringera i ART'y są słabe.

Mogę się mylić, czytałem opinie użytkowników.

SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
go

Post autor: go » niedziela 26 wrz 2004, 14:21

......Ja bym przepuścił dźwięk najpierw przez rurę od kaloryfera, a potem przez "Kasprzaka".

...

przez rure to coś nowego ale extra musi być niezły odlot

powiedzcie coś na temat mixera Compact 4 a jest i 10 jakie są czy warto się w nie pakować chce sobie coś takiego sprawić proszę o podpowiedz Go...

Czy ktoś może mi powiedzieć jak się ma compact 4 lub 10 do Yamahy MX 12/6 co jest leprze jak z szumami i tp dziękuje za podpowiedz Go

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » niedziela 26 wrz 2004, 14:39

Czy ktoś może mi powiedzieć jak się ma compact 4 lub 10 do Yamahy MX 12/6 co jest leprze jak z szumami i tp dziękuje za podpowiedz Go

...

przeczytaj

to

ODPOWIEDZ