Windows XP Service Pack 2 PL

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ula
Re: Windows XP Service Pack 2 PL

Post autor: ula » niedziela 19 wrz 2004, 20:02

I to jest święta prawda. Do niedawna stosowałem tylko antyvira i wydawało mi się, że mam bezpieczny system. Problemy zaczęły się pojawiać gdy coraz dłużej byłem połączony z netem. W pewnym momencie postanowiłem zainstalować firewall'a (Sygate) i chociaż nie mam przekonania do tego typu zapór, to byłem zdumiony i przerażony ilością śmieci jakie wyłapywał. Codziennie mam kilka-kilkanaście prób skanowania moich wirtualnych portów, wiele zainstalowanych programów próbuje wysyłać jakieś dane do netu, po prostu masakra . Aż strach się bać....

dopiero po zainstalowaniu firewall-a uswiadomiłam soebie co tak naprawde dzieje sie w sieci , cała masa programow wysyła wiadomosci "" w kosmos"" oraz spora ilosc blokowanych komunikatow przychodzacych , Interent staje sie niebezpieczny dla Komputerow, wiec lepiej sie zabezpieczac :)
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
cichydd

Re: Windows XP Service Pack 2 PL

Post autor: cichydd » niedziela 19 wrz 2004, 20:59

Codziennie mam kilka-kilkanaście prób skanowania moich wirtualnych portów, wiele zainstalowanych programów próbuje wysyłać jakieś dane do netu, po prostu masakra . Aż strach się bać....

Ojej ! WMP próbuje ściągnąć okładkę do płyty, jakiś program sprawdza czy są aktualizacje, najlepiej wyjmij kabel z sieciówki bo zaraz wpadnie policja wirtualna.

ODPOWIEDZ