WANTED: mały interfejs audio/karta dźwiekowa

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
3Head
WANTED: mały interfejs audio/karta dźwiekowa

Post autor: 3Head » wtorek 17 sie 2004, 23:13

Witam ponownie

W dwoch ostatnich tematach zapytalem o kilka cech interfejsow , teraz chcialbym zapytac o same interfejsy .

Szukam niewielkiego interfejsu/karty dzwiekowej na USB albo FireWire . Nic specjalnego , byle bylo funkcjonalne , niewielkie , w miare tanie , funkcjonowalo z Mac'kiem i Cubasem - przenosne rozwiazanie do laptopa . Mile bym widzial w tym :

[1] jedno lub dwa combo XLR/Jack . Przedwzmacniacze moga byc przecietne , abym mogl robic notatki z mikrofonu i podlaczyc gitare w Line .

[2] MIDI - In & Out , para lub dwie

[3] S/PDIF - dobrej jakosci , najlapiej koaxialne.. In&Out

[4] Wystarczy para - dwie, In&Out na CINCH i dwa wyjscia na Jack

Jak widziwie , chodzi o cos przestronnego.

Pieknie pasuje do tego opisu ESI Quata Fire 610 , ale producent straszy , ze na Mac'u niektore funkcje sa ograniczone . Nie wiem , co konkretnie

Ewentualnie Edirol UA-25 , ale S/PDIF ma optyczne..

Czy mozecie mi doradzic jakies urzadzenia podobne do tych ? Cena raczej nie wieksza niz 1000-1500zl..

pozdrawiam;

makaronix

Re: WANTED: mały interfejs audio/karta dźwiekowa

Post autor: makaronix » wtorek 17 sie 2004, 23:40

http://www.kartydzwiekowe.com.pl/home.php

popatrz tutaj może Cie coś zainteresuje swoja drogą za takie pieniądzie to wielkiego wybotu nie masz pozdrawiam
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

3Head

Re: WANTED: mały interfejs audio/karta dźwiekowa

Post autor: 3Head » środa 18 sie 2004, 00:01

to bylo pierwsze miejsce w ktorym szukalem

Wlasciwie za takie pieniadze mozna kupic urzadzenia wlasnie tej klasy . Ale nie trzymajmy sie tak sztywno cen - choc mysle ze jakies 300$

powinno zalatwic sprawe .

Nie chce nic specjalnego , i tak pewnie bede mial wydatek niemal 10tys na nieco sprzetu i nie chce jeszcze podbijac ceny tym interfejsem , tym bardziej , ze ma sluzyc w celach brudnopisu.

ODPOWIEDZ