...Mam pytanie dotyczące mini-workstation Yamaha QY70.
Otóż zastanawiam sie nad zakupem tego sprzęt, lecz niestety zupełnie nie wiem, jak on brzmi. Dotarłem wprawdzie w necie do jakiegoś demo, lecz było ono krótkie i niewiele mówiące.
Powiem jakie są moje potrzeby: moim instrumentem jest gitara i na tych brzmieniach się koncentruje, lecz szukam także w miarę dobrze brzmiących bębnów, basów, ewentualnie brzmień typu "pad" do nagrań i do radosnego jamowania z samym sobą wieczorową porą. Do tej pory używałem tego, czym dysponuje karta dźwiękowa Maxi Sound Home Studio - jest tam 4 Mb próbek. Jednak od jakiegoś czasu nie mogę juz słuchac tych plastikowych brzmień.
Czy to, czym dysponuje Yamaha przyniesie jakąś radykalną poprawę? Zależy mi zwłaszcza na w miarę realistycznym brzmieniu akustycznych bębnów.

...
Jesli chodzi ci o bebny to niestety dobrej jakosci nie znajdziesz , nie oszukujmy sie to jest sekwencer z modułem brzmieniowym keyboardu typu PSR;) sekwencer jest bardzo fajny szybko sie po nim lata , sama przyjemnosc .JA korzystam ostatnio tylko z brzmień typu synt i komunikatu portamento bardzo fajnie brzmia , nie słychac ze to keyboard.
Jesli potrzebujesz tylko do cwiczen w domu to uwazam to za zbedny wydatek , bo na kompie zrobisz to samo , o wiele lepiej brzmiacego .Jesli musisz grac z sekw. gdzies w "plenerze" to jak najbardziej sie nada. Pamietaj tylko ze qy70 ma mała pamiec . Bedziesz musiał czesto zrzucac do kompa cała pamiec , co nie trwa długo ,ale jest uciazliwe . Chyba ze dysponujesz ( lub zamierzasz nabyc) jakas zewnętrzną stacja dysków typu MDF .
Acha qy70 jest na baterie i ma mała klawiaturke , wiec jesli w trasie często dostajesz weny twórczej to słuchaweczki i do dzieła .
A tak na magrinesie to ma duzy pobór prądu :(
Najbardziej widoczna wada chyba jest wyjscie mini- jack , i nie ma podswietlenia LCD.
Pozdrawiam
PAWEŁ