Tania karta?
Mam problem. Przegladalem forum. Wyszukiwalem jednak nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. Potrzebuje taniej karty 150-200zl do nagrywania wokalu. Doradzcie co kupic ? a czego nie kupowac.
Jakis live ? jaki ?
Jest to rowiazanie tymczasowe, za pare miesiecy kupie cos lepszego tylko potrzebuje sensownego rozwiazania tymczasowego. Bede wdzieczny za rady.
pozdrawiam
karol
Jakis live ? jaki ?
Jest to rowiazanie tymczasowe, za pare miesiecy kupie cos lepszego tylko potrzebuje sensownego rozwiazania tymczasowego. Bede wdzieczny za rady.
pozdrawiam
karol
Re: Tania karta?
... hmmm ... hehe, no to nie proste zadanie - osobicie nie znam zadnej takowej karty, ktora miauaby w sobie jakis w miare dobry preamp i dodatkowo kosztowala do 2oo zl ... w ogole jesli chodzi o wokal, to juz lepiej znalezdz ziomka z odpowiednim sprzetem i poprosic go o pomoc ...
.: koorba rec. :.: incentive delight :.
zapomnialem napisac, ze mam maly mikser z phanthomem :)
jaki? w takim razie przedwzmacniacze w mikserze zalatwiaja sprawe... jak juz trzeba Ci karte za takie pieniadze to chyba tylko zostaja SB...
...jaki? w takim razie przedwzmacniacze w mikserze zalatwiaja sprawe... jak juz trzeba Ci karte za takie pieniadze to chyba tylko zostaja SB......
zgadza sie, za te pieniążki nic innego nie kupisz. z drugiej strony szkoda by mi było wywalać dwie stówy tylko na jakiś czas, a potem co? sprzedasz ją za pół ceny?
zgadza sie, za te pieniążki nic innego nie kupisz. z drugiej strony szkoda by mi było wywalać dwie stówy tylko na jakiś czas, a potem co? sprzedasz ją za pół ceny?
......jaki? w takim razie przedwzmacniacze w mikserze zalatwiaja sprawe... jak juz trzeba Ci karte za takie pieniadze to chyba tylko zostaja SB......
zgadza sie, za te pieniążki nic innego nie kupisz. z drugiej strony szkoda by mi było wywalać dwie stówy tylko na jakiś czas, a potem co? sprzedasz ją za pół ceny?...
No wlasnie. wiec moze lepiej, jakeigos live ? bo sa o polowe ceny tansze. wowczas dal bym za pare miesiecy bratu w prezencie do grania.
duza jest roznica miedzy live i audigy ?
widzialem ,ze jest masa roznej masi live , sa to jakies dziwne oznaczenia, ktorcyh nie rozumiem. ktorego wybrac jesli live ... ?
zgadza sie, za te pieniążki nic innego nie kupisz. z drugiej strony szkoda by mi było wywalać dwie stówy tylko na jakiś czas, a potem co? sprzedasz ją za pół ceny?...
No wlasnie. wiec moze lepiej, jakeigos live ? bo sa o polowe ceny tansze. wowczas dal bym za pare miesiecy bratu w prezencie do grania.
widzialem ,ze jest masa roznej masi live , sa to jakies dziwne oznaczenia, ktorcyh nie rozumiem. ktorego wybrac jesli live ... ?
.........jaki? w takim razie przedwzmacniacze w mikserze zalatwiaja sprawe... jak juz trzeba Ci karte za takie pieniadze to chyba tylko zostaja SB......
widzialem ,ze jest masa roznej masi live , sa to jakies dziwne oznaczenia, ktorcyh nie rozumiem. ktorego wybrac jesli live ... ?...
no to najprostrzego - value (czy jakoś tak).
we stereo
we mic
2wy stereo (front, rear)
nawet taka karta leży gdzieś u mnie, zupełnie nie potrzebna
widzialem ,ze jest masa roznej masi live , sa to jakies dziwne oznaczenia, ktorcyh nie rozumiem. ktorego wybrac jesli live ... ?...
no to najprostrzego - value (czy jakoś tak).
we stereo
we mic
2wy stereo (front, rear)
nawet taka karta leży gdzieś u mnie, zupełnie nie potrzebna

A ile bys cchial za nia :) ?
moze jeszcze mi powiecie czym rozni sie talki value w praktyce od np. live 5.1 ?
pozdrawiam i dzieki za pomoc
karol k
moze jeszcze mi powiecie czym rozni sie talki value w praktyce od np. live 5.1 ?
pozdrawiam i dzieki za pomoc
karol k
podstawową różnicą jest ilość wyjść. 5.1 ma dodatkowo center,sub i o ile dobrze pamiętam wyjście cyfrowe na śledziu (ale głowy nie dam).
...A ile bys cchial za nia :) ?
pisz na maila
podstawową różnicą jest ilość wyjść. 5.1 ma dodatkowo center,sub i o ile dobrze pamiętam wyjście cyfrowe na śledziu (ale głowy nie dam).
...A ile bys cchial za nia :) ?