Witam
Zakupiłem cyfrowe studio Rolanda VS-880 ex
Nagrywanie 6 ścieżek w trybie teraźniejszym i wiele innych spraw to niewątpliwie zalety tego urządzenia. Napotkałem jednak problem. Przeznaczenie urządzenia w moim przypadku to. Wypuszczenie w trybie teraźniejszym trwaia mojego koncertu dodatkowych śladów w postaci skreczy, chórków i dodatkowych głosów że nie wspomnę o bitach. Naturalnie do tego wszystkiego zespół gra live. Wszystko szło jak po maśle aż do momentu gdy okazał się że dla perkusisty muszę wypuścić do słuchawek metronom w pełni zsynchronizowany ze śladami. Najgorsze jest to że klik jest słyszalny również na głównych wyjściach Stereo out :( a w urządzeniu odnalazłem jeśli chodzi o metronom tylko takie opcje jak wylączenie ogólne, włączenie i skierowanie na Stereo out ( automatycznie pojawia się w słuchawkach) i wypuszczenie metronomu na MIDI. Odrazu muszę napisać że nei amm pojęcia co to midi :( i czy te wyjście może mi się do czegoś przydać. Koledzy fachowcy pomórzcie bo sprawa nie jest śmieszna :( jeśli się okaże że zabawka warta kilka tysi nie przyda mi się na scenei bo nei mogę wywalić kliku tylko na słuchawki
Pozdrawiam
MIDI metronom a cyfrowe studio Roland VS-880 ex
Zajmuję się nagłaśnianiem imprez itp. a generalnie jestem wokalistą i gitarzystą zespołu SNAKE
Re: MIDI metronom a cyfrowe studio Roland VS-880 ex
i wypuszczenie metronomu na MIDI.
podłączasz jakikolwiek moduł dźwiękowy (MIDI OUT z VSa do MIDI IN modułu) z zestawem perkusyjnym na kanale 10 i... masz klik. Perkusista podłącza sobie słuchaweczki do modułu i to wszystko. Najtańsze moduły jakie widziałem kosztują nakieś 300 zł.
Pozdro
Groover
podłączasz jakikolwiek moduł dźwiękowy (MIDI OUT z VSa do MIDI IN modułu) z zestawem perkusyjnym na kanale 10 i... masz klik. Perkusista podłącza sobie słuchaweczki do modułu i to wszystko. Najtańsze moduły jakie widziałem kosztują nakieś 300 zł.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
... i wypuszczenie metronomu na MIDI.
Pozdro
Groover...
txanx a powiedz mi czy on moze tam sobie ustawic na jeden raz na sluchawki i klik i muzyke w odpowiednich proporcjach ( mam na mysli muzyke z urzadzenia ) no a jeszcze jest muzyka z odsluchow jesli chodzi o to co gra live zespol. :( Jest tego troszke
Pozdro
Groover...
txanx a powiedz mi czy on moze tam sobie ustawic na jeden raz na sluchawki i klik i muzyke w odpowiednich proporcjach ( mam na mysli muzyke z urzadzenia ) no a jeszcze jest muzyka z odsluchow jesli chodzi o to co gra live zespol. :( Jest tego troszke
Zajmuję się nagłaśnianiem imprez itp. a generalnie jestem wokalistą i gitarzystą zespołu SNAKE
...
Obawiam się, że konieczny będzie dodatkowo mały mikserek...
Pozdro
Groover
...
Obawiam się, że konieczny będzie dodatkowo mały mikserek...
Pozdro
Groover
nowe portale:
- mr-hammond
moze by tak nagrac klika na jedna sciezke audio i podac perkusiscie , potem mu poslac na "solo" na słuchawki i powinno byc okej ,
to tak bez cudowania w midi .
Jesli sie oczywiscie da , uruchomic metronom i nagrac go na slad .
pozdrawiam
PAWEŁ
to tak bez cudowania w midi .
Jesli sie oczywiscie da , uruchomic metronom i nagrac go na slad .
pozdrawiam
PAWEŁ