Wielokanałowy zapis audio

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
pcb
Wielokanałowy zapis audio

Post autor: pcb » poniedziałek 12 lip 2004, 11:19

Czesc!

Jestem posiadaczem karty SB Audigy EX, i mimo usilnych prób nie udało mi się zmusic jej do nagrywania więcej niż jednej ścieżki stereo w tym samym czasie. Czy to specyfika karty, która nie pozwala (mimo, że posiada kilka wejść) na nagrywanie z więcej niż jednego na raz? Czy to moze mój błąd i nieodpowiednie oprogramowanie (chodzi mi o przyporządkowanie odpowiednich wejść karty, na kolejne ścieżki np. w cool edicie (adobe audigy) i nagrywanie z kilku róznych wejść na kilka różnych scieżek jednocześnie... jest to możliwe?

Jesli wynika to ze specyfikacji karty dźwiękowej, bardzo proszę o podanie jakiejś alternatywy w postaci karty muzycznej / interfejsu audio, który pozwalał by na zapis wielu kanałów równocześnie (3-4 źródła sygnału na raz, 3-4 scieżki w cool edicie na raz...)

Ewentualnie jak w inny sposób rozwiązać problem zapisu kilku scieżek? Korzystać z zewnętrznego miksera? to mi nie odpowiada... wolał bym nagrywac wiele sladow...

pcb

p_c_b@wp.pl

ODPOWIEDZ